Mirzova vize přehled
Josef Pecinovský
Mirzova vize se vyplní 21. června 2034. Svět se náhle propadne do minulosti. Do dalekého pravěku. Lidé zhýčkaní moderními technologiemi jsou vrženi do světa tvorů, které doposud vídali jen v muzeu či na stránkách encyklopedií. Boj o přežití začíná. Najde se mezi vyvrženci někdo, kdo dokáže tento tragický vývoj zvrátit? Co třeba dva nenadálí hrdinové – první z nich se dostal na samý závěr druhohor, druhý zůstal jakýmsi řízením osudu trčet v současnosti. Dali si za úkol obnovit v pravěku civilizaci a varovat svět 21. století před nastupující zkázou… Jenže na druhohorní Zemi se nezadržitelně řítí její Nemesis – asteroid Chicxulub…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mirzova vize. Přihlašte se a napište ho.
Mirzova vize představuje zajímavý příspěvek do žánru sci-fi, který může oslovit čtenáře hledající netradiční zápletky a ochotné ponořit se do světa, kde se minulost stává současností. Kniha nabízí unikátní pohled na to, jak by se lidé z 21. století mohli vyrovnat s náhlým přesunem do doby, kdy technologie neexistovaly a každý den byl bojem o přežití. Pro ty, kteří mají rádi sci-fi s prvky dobrodružství a cestování v čase, může být Mirzova vize inspirujícím čtením.
Knihu jsem si užíval, rozhodně se četla (nebo spíše poslouchala v mém případě) dobře. Nápad je též dobrý a přináší mnohé k zamyšlení (například jsem doteď netušil že včely a potažmo med jsou tu s námi už 80 milionů let). Jenže teď přichází to ale. Knize by za mě slušela mnohem delší stopáž. Na konci jsem měl rozporuplné pocity a uvědomil jsem si, že tu autor vlastně nadhodil mnoho témat a příběhů, ale vlastně je nijak do hloubky nerozvíjí. Postavy spolu interagují, ale nemají vlastně žádné skutečné vztahy. V druhé polovině jsem se velice těšil, že se třeba něco dozvím více o civilizaci Integrálů, čekal jsem nějaké velké rozřešení ale nic. Víceméně mi přišlo, že kdykoliv to začalo být opravdu zajímavé a člověk chtěl vědět víc, tak byl příběh utnutý a věnoval se dalšímu tématu, ať už se jednalo o linku Moriko, Martina, Diega nebo závěru. Takže bohužel, za mě spíše lepší průměr.
Do ráje, Království obávaných a další knižní novinky (35. týden)
27.08.2023
Kniha Mirzova vize v seznamech
cestování časem budoucnost druhohory postapokalyptická sci-fi
2016 | Areston |
1999 | Házím ti laso, kamaráde |
1990 | Plástev jedu |
2007 | Vejce s ozvěnou |
2009 | Budiž vám Měsíc lehký |
(SPOILER) Cestování časem je vždycky zajímavé počtení a cestování časem do doby dinosaurů je pro mě zajímavé už od dob "Cesty do pravěku". A skutečně bych řekl, že kniha je ze začátku velmi čtivá a děj v pravěku příjemně uběhne. Být jediný "samec" v osadě plné žen mě taky nepřijde úplně jako špatný osud :D Jenže kniha se posléze změní v takové postapo a celé se to maličko zadrhne. Poslední kapitoly knihy jsem překousal už trochu z povinnosti.