Miss Blanka 3.A přehled
Blanka Solařová-Calibaba
Blanka Solařová-Calibaba učí řadu let na? americké základní škole ve Spojených arabských emirátech. Z pohledu Evropana je to zvláštní škola. Ředitelské důtky tu nedostávají žáci, ale učitelé, kteří sem přijeli z poloviny světa, aby přežívali díky vhodné kombinaci snaživosti, rezignace, psychofarmak a alkoholu. Rodiče strkají služky pod stůl, aby dětem (většinou špatně) napovídaly a ředitel umanutě rozesílá nesrozumitelné oběžníky. A tak si Miss Blanka, česká učitelka z?3.?A připadá občas jako... v blázinci.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Miss Blanka 3.A. Přihlašte se a napište ho.
Hodně jsem se nasmála. Kdo alespoň chvíli učil nebo alespoň suploval se tu myslím najde :D
Asi jsem divný, ale nechápu komentáře knihy. Vtipné to nebylo vůbec, stylově sloh druhého stupně základní školy a pouze snaha zaujmout. Tématice arabských zemí se teď věnuje hodně autorů, ale ně vždy je to téma zvolené vhodně. Ale asi to dává autorce jinou prestiž, než kdyby učila na škole někde v Horní dolní. Pro mě škoda papíru, který na knihu padl.
Kniha Miss Blanka 3.A v seznamech
2012 | Sousedka ze Skalistých hor |
2019 | Šílená Češka v Dubaji |
2020 | Miss Blanka 3.A |
2023 | Sousedka ze Skalistých hor - Pouštní seznamka |
2022 | Fíky a datle: It´s my life |
Sousedka ze Skalistých hor byla vtipnou sondou do života v jedné kanadské provincii. Šílená Češka v Dubaji se zase zabývala tématem manželství. Miss Blanka 3. A je zatím nejlepší knihou Blanky Solařové, skvělé spisovatelky a výjimečné ženy. Autorka v ní zachycuje zkušenosti, které načerpala během výuky na americké soukromé škole ve Spojených arabských emirátech. Je napsaná od srdce a čiší z ní, že má autorka kladný vztah k dětem, potažmo ke své práci. Snad každý rodič by si přál, aby jeho dítko mělo takovouto učitelku. Kniha je také prodchnuta autorčiným charakteristickým humorem. A v neposlední řadě se z ní také dozvíte, jak se učitelé v SAE vypořádávali s pandemií čínského koronaviru. Tuto vynikající knihu vřele doporučuji! A jsem velice hrdý na to, že její autorka je má nejlepší kamarádka!