Mistr Eckhart a středověká mystika přehled
Mistr Eckhart , Jan Sokol , Jan Tauler
Výbor z textů německého mystika 13. století s obsáhlou úvodní studií Jana Sokola. Do výboru jsou zařazeny rovněž překlady několika dalších dobových textů, které doplňují celkový rámec myšlenkového dědictví Mistra Eckharta – Anselm Cantenburský: Proslogion, Hugo od sv. Viktora: O marnosti světa, Bernard z Clairvaux: O lásce k Bohu, Tomáš Akvinský: Teologická summa, Jan Tauler: Kázání. Uspořádal Jan Sokol. Z latinských a německých originálů přeložili Lenka Karfíková (Anselm Canterburský a Bernard z Clairvaux), Miloš Dostál (Jan Tauler) a Jan Sokol.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mistr Eckhart a středověká mystika. Přihlašte se a napište ho.
Skutečně DUCHOVNÍ literatura. Křesťanská mystika v pravém slova smyslu. Mr. Eckhart se stal inspirací mnohým myslitelům po něm.
Kniha Mistr Eckhart a středověká mystika v seznamech
filozofie křesťanství teologie středověk německá literatura výbor z díla mystika mystici křesťanská mystika kázání, homilie
Majster Eckhardt ma lákal už od seminárov o stredovekej filozofii. A keď som sa o ňom dozvedel aj od Schopenhauera v rámci jeho učenia o prekonávaní Májinho závoja, tak som musel siahnuť po primárnom diele. A tu začal problém! Napriek tomu, že je Eckhardt mystik, je to kresťan. A mne osobne sa ťažko čítajú tieto kresťanské diela. Pár zaujímavých myšlienok som v knihe našiel, ale moja šálka kávy to nie je. No prečítanie neľutujem. Zase som o dačo sčítanejší.