Mistrovské kusy přehled

Mistrovské kusy
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/3306/mistrovske-kusy-3306.jpg 4 32 32

V mnoha dílech science fiction napsaných v minulosti existovalo jednadvacáté století pouze v autorových představách. A teď v něm žijeme, a tak je čas ohlédnout se za uplynulými sto lety a připomenout si nejslavnější autory a jejich nezapomenutelná díla.

Literatura světová Povídky Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)

Masterpieces – The Best Science Fiction of the Century, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mistrovské kusy. Přihlašte se a napište ho.

burg
20.06.2019 4 z 5

Pořízeno jen kvůli povídce Všechny tvé stíny a přečteno s velkou chutí a nadšením. I když i tady se samozřejmě objeví slabší kusy, tak název nelže - uvnitř najdete opravdu jen mistrovské kusy od pravých mistrů pera. Devět miliard božích jmen, Nestálý měsíc či Nevyšlapaná cesta jsou senzační, ale Písečníci jsou povídkou, na kterou prostě nezapomenu!

len85hor
06.09.2018

velice pěkné, moc se mi líbilo, některé povídky jsou slabší, ale některé jsou super

Alizon
07.06.2018 4 z 5

Cetla jsem ji v ramci ctenarske vyzvy 2017 (Kniha odehravajici se v budoucnosti) a hodila by se mi i do letosni, protoze sci-fi je zanr, ktery normalne vubec nectu. Poprosila jsem o vyber neceho "stravitelneho" kamarada, ktery naopak tento zanr miluje a musim rict, ze mel stastnou ruku. Opravdu dobry vyber - nektere povidky me vylozene nadchly (namatkou co si vzpominam podle nazvu - Pisecnici, Devet miliard bozich jmen, Pisnotepec), par (ale opravdu jen par) mi uplne nesedelo, zbytek dobry. Pro fanousky zanru urcite lahudka. Ja osobne davam 4 hvezdicky, ale urcite knihu s klidnym svedomim doporucim kazdemu, kdo hleda neco na seznameni se s timto zanrem (sci-fi povidky).

Ocenění knihy (1)

2003 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Antologie)

Kniha Mistrovské kusy v seznamech