Převzetí moci přehled

Převzetí moci
https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68479/bmid_prevzeti-moci-aCX-68479.png 5 103 103

Mitch Rapp série

Jedno rušné ráno ve Washingtonu se vznešeně chladný Bílý dům plný toulajících se turistů a čile spěchajících vládních úředníků otřese pod krupobitím kulek střelných zbraní. Skupina teroristů vykoupí vstup do sídla amerického prezidenta divokým masakrem a zanechá za sebou desítky zavražděných nevinných lidí. Díky rychlému zásahu Tajné služby je prezident včas odveden do bezpečí, nicméně teroristé se zmocní téměř stovky rukojmích. Do akce vstupuje Mitch Rapp, špičkový protiteroristický agent CIA, který bezprostředně odhalí, že spiknutí nepřichází zvenčí.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art

Transfer of Power, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Převzetí moci. Přihlašte se a napište ho.

Luigi1
03.11.2023 4 z 5

Dobře napsaný thriller

PanT
16.05.2023 3 z 5

Scénář klasického Hollywoodského Béčka. Hlavní (super)hrdina je nelítostný zabiják gentleman, všechno prokoukne, všechno přežije, nikdo si na něj nepřijde. Bůh žehnej Americe. Nevybočuje z ladění celé série. Naprosto nadhodnocená kniha, stejně jako ostatní o Rappovi.

DzordanoChruno
21.10.2022 5 z 5

Tejto knihe ťažko niečo vytknúť. Začiatok síce vyzerá, že sa bude jednať o glorifikovaný pohľad na amerických superhrdinov, dej sa však rýchlo prenesie do USA a stane sa oveľa uveriteľnejším a prirodzene stráviteľným. Nie je tu žiadne čierno-biele podanie sveta; motívy teroristov chápeme a aj schvaľujeme (nie však ich metódy); hlavný hrdina je napriek svojim bojovým schopnostiam normálny a nedokonalý; na americkej strane sa pohybujú aj postavy so slizkými pohnútkami, a pod. Vďaka štýlu, akým je príbeh podaný, si amíci udržia sympatie čitaleľa, zvlášť u mňa je to pomerne výnimočné, väčšinou držím palce slabšej protistrane. Oceňujem tiež veľa technických zaujímavostí a presnú špecifikáciu použitej výzbroje. Autor bol zjavne dobre zorientovaný. Zopár technických výhrad by sa možno našlo (napr. vetrací či finančný tunel), ale bez nich by nebolo možné knihu napísať - udalosti by sa bez nich nemohli stať. Tie naopak vyváži niekoľko pomerne "politicky a spoločensky nekorektných" hlášok - vďaka za ne, dnes už by nikto takú knihu nevydal. Za mňa teda 5*.

Kniha Převzetí moci v seznamech

Vince Flynn