Mitfordské vraždy přehled
Jessica Fellowes
Mitfordské vraždy série
1. díl >
První z řady elegantních kriminálních příběhů ve stylu Agathy Christie – britštější než čaj s mlékem a okurkové sendviče! Příběh je zasazen do Asthall Manor, skvostného sídla bohaté a vlivné rodiny. Je rok 1919 a mladičká Louisa Cannonová sem přichází pracovat jako guvernantka sester Mitfordových, zvláště pak tvrdohlavé slečny Nancy. Šestnáctiletá dívka se smyslem pro dobrodružství se vrhne do řešení vraždy ve vlaku, kterou v té době žije celá země; obětí zločinu byla sestra jejich milované chůvy. Louisa je zprvu neochotně, ale potom čím dál hlouběji zatahována do záhady, která s rodinou jejích chlebodárců souvisí víc, než by si přála.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
The Mitford Murders, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mitfordské vraždy. Přihlašte se a napište ho.
Velmi příjemný poslech audioknihy - Louisa mi asi bude v autě nějakou chvíli docela chybět ;)
Audiokniha načtena Jaromírem Medunou, který načítá i H. Poirota.
Ovšem tato kniha byla dost zdlouhavá, spíše román ze života všech zúčastněných v knize. 3.část byla velmi napínavá a hodně zamotaná.
Poslouchat knihu nebylo špatné, takové odpočinkové.
Říjnové knižní novinky (22. - 28.)
22.10.2018
Kniha Mitfordské vraždy v seznamech
detektivní a krimi romány anglická literatura krimi
Tak tento příběh má k příběhům Agathy Christie asi stejně daleko jako šlapací autíčko k Ferrari.
Nicméně autorce se skvěle podařilo vystihnout atmosféru Anglie počátkem 20.století.
Jak je již zde zmiňováno, jedná se spíš o román s okrajovou detektivní zápletkou, než o detektivku v pravém slova smyslu.
I díky úžasnému přednesu pana Meduny byl poslech audioknihy ve výsledku celkem příjemnou záležitostí.
Ale na další příběhy této autorky mě to nenaladilo. Asi jsem zhýčkaná Agathou :o)