Tajemství Turínského plátna přehled
Sam Christer (p)
Mitzi Fallonová série
Je to nejkontroverznější náboženská ikona na světě. Nikdo neví, odkud se vzala. Nikdo neví, kdy byla zhotovena. Ale právě ona se stane klíčem k rozluštění případu současného sériového vraha, který své oběti zabíjí velmi krutým a bizarním způsobem. Podaří se dvojici amerických policistů, jež stopy zavedou z Kalifornie až do Vatikánu, odhalit zločince i největší záhadu křesťanských dějin? Thriller nabitý nekonečnou akcí, šokujícími zvraty a pozoruhodnými historickými poznatky.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2013 , Knižní klubOriginální název:
The Turin Shroud Secret, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství Turínského plátna. Přihlašte se a napište ho.
Na této knize mě bohužel nezaujalo prakticky nic. Poměrně krátkou knihu jsem četl celý březen, což je u mě dost nezvyklé. Jsem rád, že jsem si ji půjčil a že mi nebude zabírat místo v knihovně. Po nudném začátku jsem se utěšoval, že určitě bude nějaké pěkné finále, ale ono to bylo stále horší a horší. A konec tam vlastně nebyl žádný. A ještě poznámka k překladu. Jak přišel překladatel na slovo karabiník? "Carabinieri" buď nepřekládat a dát je třeba kurzívou, nebo použít správné slovo karabiniér.
Dávám jednu hvězdu, ale je to jen těsně nad odpadem. 20 %
V době, kdy jsem knihu četla, byla tato tématika velmi populární. Bohužel kniha je spíše průměrem.
Kniha Tajemství Turínského plátna v seznamech
záhady thrillery Vatikán Turínské plátno dobrodružné romány
2012 | Odkaz Stonehenge |
2013 | Tajemství Turínského plátna |
2014 | Kodex Camelot |
2017 | Služebník smrti |
Do půlky nuda, po půlce jsem se od toho nemohla odtrhnout, ale konec je takovej kostrbatej. Ač je to na obálce prezentováno jako nejrafinovanější thriller s mystickou zápletkou od dob Dana Browna, dovolím si s tím polemizovat. V příběhu jako takovém jsou tři linie - linie sériového vraha Škrtiče, osobní linie policistky Mitzi Fallonové a záhada turínského plátna. Ta osobní linie Mitzi tam byla zbytečná.