Miznúce dievčatá přehled
Lisa Regan
Detektívka Josie Quinnová série
1. díl >
Jedného dňa zmizne v ospalom americkom mestečku Denton krásna sedemnásťročná Isabelle Colemanová. Všetci obyvatelia sa pustia do hľadania, no jediné, čo sa im podarí objaviť, je jej mobilný telefón. Nečakane sa však v meste zjaví iné unesené dievča - otrasené a traumatizované po roku väznenia -, ktoré vôbec nereaguje na svet okolo seba. Detektívka Josie Quinnová, ktorú práve suspendovali, sa rozhodne po zmiznutej Isabelle pátrať na vlastnú päsť. Má však len jedinú stopu, po ktorej sa môže vydať. A tou je záhadné meno Ramona. Tuší, že obe zmiznuté dievčatá majú niečo spoločné a Ramona je tajuplným kľúčom k tejto záhade. Josie Quinnová sa púšťa do zúfalých pretekov s časom. Za každú cenu musí nájsť Isabelle živú. Postupne zisťuje, že zmiznutých dievčat je viac, lenže nikto jej neverí. Podarí sa jej napriek tomu chytiť šialenca, ktorý ich unáša? A na aké temné miesta sa bude musieť vydať, aby odhalila pravdu, ktorú nikto nechce vidieť?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2021 , CosmopolisOriginální název:
Vanishing Girls, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Miznúce dievčatá. Přihlašte se a napište ho.
Jsem na rozpacích. Už jsem četla Pohřbené kosti, tam mi Josie sice nepřirostla k srdci, ale ani mi nebyla protivná. Což se tady říct nedá. Ze začátku mi svým chováním připomínala Eriku Fosterovou, kterou jako člověka (byť smyšleného) moc nemusím. Nechápala jsem, jak to, že nechápe, že takovým stylem jednání nic nepořídí. Zas na druhou stranu jsem nechápala ani některá rozhodnutí jejího šéfa, tak se to vyrovná.
Vlastně ani pořádně nevím, co přesně mi na tom tak úplně nesedlo. Je to čtivé, zajímavé, no, možná to v těch zásadních pasážích nebylo tak úplně napínavé, jak bych čekala, ale to asi nebude tím. Možná to "proti všem" tady bylo dotažené až k hraně. Možná kdyby Ramona měla trochu jiné vazby na další zúčastněné. Možná kdyby se na konci nedostalo nějaké formy zadostiučinění nebo happyendu téměř všem. Možná, možná.
Každopádně, v tom pátém díle byla Josie vdaná za někoho jiného, než koho bych po tomhle dílu předpokládala, takže možná si přečtu i další díly, abych zjistila, jak k tomu došlo. :-D
Průměrná detektivka s překvapivě vysokým hodnocením. Dějově nic nového, charakteristika postav nic moc, popis prostředí se také nekoná. A ještě ke všemu mizerný překlad. Uvažovala jsem o přečtení celé série, ale nechám si zajít chuť.
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)
04.09.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Miznúce dievčatá v seznamech
v Přečtených | 2 732x |
v Mé knihovně | 649x |
vraždy detektivní a krimi romány záhady americká literatura thrillery sexuální násilí tajemství zmizení lidí únosy vyšetřováníAutorovy další knížky
2020 | Mizející dívky |
2021 | Dívka beze jména |
2021 | Matčin hrob |
2022 | Nečekané přiznání |
2022 | Pohřbené kosti |
chvíli jsem byla na pochybách, proč že se to tak bere a dobře hodnotí, ale teď už snad vím :-D
Ze začátku jsem si říkala proč se tak moc probírá soukromý život hlavní postavy, když jinde to bývá spíše výplň a ne hlavní linka děje. (má to svůj důvod) A že samotná hlavní hrdinka mě nebyla sympatická. Sice mi stále Josie nepřirostla k srdci, její myšlenkové pochody byli velice často na zabití, ale celkově děj, zápletka a rozuzlení se mi líbilo a šla jsem rovnou na druhý díl.
Posloucháno jako audio a za mě... paní Slavíková svým chraplákem tomu dodala tu správnou hloubku.