Povolení prudit přehled
C. D. Payne
Mládí v hajzlu série
Divoká jízda Nicka Twispa a jeho rodiny pokračuje, držte si klobouky jedeme z kopce! Už je to skoro rok, co jsme se rozloučili s příslušníky divokého a neustále se rozrůstajícího klanu Twispových. Jistě vám leží v hlavě řada otázek jako například: Udělal Nick senior s filmem o svém mládí díru do světa a sklízí teď ovace na snobských festivalech? Navštěvuje jeho synátor Nick II. a hlavní hvězda výše zmíněného veledíla některý ze vzdělávacích ústavů pro losangeleskou smetánku, kde je středem pozornosti místní zhýčkané mládeže? Podlehla mu konečně jeho životní láska Cal a tvoří teď spolu páreček šťastně vrkajících hrdliček? Překvapivá odpověď na všechny tři otázky zní: nikoli. Patriarcha rodu uvažuje o tom, že obnoví žonglérskou kariéru (z něčeho nájem platit musí) a mladý Nick si přivydělává kydáním sloního trusu (díkybohu jen od docela mrňavého slona). Ani jeho milostný život se nerozvíjí zrovna utěšeně. Cal s ním odmítla prožít noc plnou vášně, kterou mu slíbila, a vyměnila ho za trapného hezouna Fabiana. Na druhou stranu se ale ve městě objeví půvabná Almy, vnučka Trenta Prestona. Že by se snad blýskalo na lepší časy? Jenže v životě Twispů není nic úplně jednoduché a jejich minulost ještě neodhalila všechna svá tajemství… I tento, už devátý díl oceňované twispovské ságy ohromí množstvím překvapivých krkolomností a vtipných zvratů a přivede zpět na scénu většinu oblíbených postav z předchozích románů.... celý text
Literatura světová Humor Příběhy
Vydáno: 2019 , JotaOriginální název:
Licensed To Revolt: The Journals of Twisps on the Move, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Povolení prudit. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Bavil jsem se o něco víc než u předchozího dílu. Jsem rád, že otravné postavy jako Cooper a Kal byly tentokrát více v pozadí. Oproti tomu nová postava Almy byla skvělá a části s ní mě bavily asi nejvíce. Linka s Rudou trpaslicí byla vtipná, a posun s Harveym od nepřátelství ke kamarádství byl taktéž dobrý tah (bojové scény stály za to).
Celkově dávám 70%, jsem rád, že se série začíná opět rozjíždět a Nickovi II. začínám pomalu přicházet na chuť. Těším se na 10. díl!
"Proč já to vlastně četl?" ptám se sám sebe již po několikáté.
Bohužel se nemůžu přidat mezi oslavné komentáře níže. Pro mě série opravdu ztratila kouzlo a já se tiše protrápil četbou až do konce dalšího dílu pomalu nekonečné série. Drama, solidní závěr a vtip, to všechno tomuto dílu chybělo. Poslední části deníku pro mě byly utrpení, nutil jsem se do četby a udělal vždy maximálně jeden den z Nickova deníku s tím, že jsem doufal, že alespoň závěr mě potěší. Ne, nestalo se.
Za co ty dvě hvězdičky? Vlastně ani nevím, možná ze soucitu a s úcty k prvním dílům.
Knižní novinky (43. týden)
20.10.2019
Kniha Povolení prudit v seznamech
deníky humor americká literatura
2005 | Holubí mambo |
2013 | Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla |
2012 | Mládí furt v hajzlu |
2015 | Nestydaté plavky |
1995 | Mladík v okovech |
První polovina knihy mě tedy vůbec nebavila. Možná je to i proto, že jsem si asi potřeboval od klanu Twispů odpočinout. Číst devátý díl v podstatě v kuse je náročné. Odpočinek ale pomohl a druhá polovina knihy už pěkně odsýpala. Určitě o dost lepší než předchozí díl. Už by to ale chtělo nějaké uzavření série, protože vtipy jsou často již ohrané.
"Něco sem si o slonech vygooglil. Údajně sou chytří, ale na druhou stranu to nejsou oni, kdo si to přifrčí do zoo, aby tam obhlížel lidi v klecích."
"Dostat řidičák je jedním z životních milníků, podobně jako první sex nebo první infarkt."
"Cooper (nevidomý kamarád) a Dasha se rozešli!"
"Jak to?"
"Tuším, že osobní nesoulad. Očekával od ní, že bude něžná a nápomocná. Ona očekávala, že nebude slepý."