Mlčení mužů přehled
Josef Bouček
Román, který se snaží postihnout přerod chlapce v muže; okamžiky, kdy je poprvé otřesena dětská bezvýhradná důvěra ve svět dobra, kdy dochází k prvnímu velkému střetnutí se lží a k poznání, že osud dospělých je určován mnoha složitými okolnostmi a že jej nelze měnit. Teprve tehdy, kdy chlapec začne chápat dospělé v jejich bezmocnosti a kdy najde pro ně pochopení a soucit, stává se z něho muž. Kniha byla odměněna v národním kole mezinárodní soutěže o nejlepší román 3. cenou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčení mužů. Přihlašte se a napište ho.
No já nevím, ale čekala jsem něco víc. Děj dejme tomu, nicméně forma, jakou je kniha psána, je těžce proti gustu. Když už se nějaká větší začala "rozvíjet" v něco zajímavého, byla utnuta. Věty jsou až zbytečně krátké, jednoduché, místy nicneříkající.
Kniha Mlčení mužů v seznamech
1967 | Mlčení mužů |
Noc pastýřů | |
1966 | Stane se této noci |
1993 | Nemusí být čtyři, abych odešla navždy |
Kniha se mi velmi líbila, možná i dost proto, že jsem o ní předem nic nevěděla. Přečetla jsem ji takřka jedním dechem, jelikož mě již od začátku neúprosně vtahovala do děje a zajímalo mě, co se stane dál. Samozřejmě nesmím zapomenout zmínit překrásné ilustrace, kterých je bohužel málo. Osobně mě konec knihy trochu zklamal, ale jinak ji vřele doporučuji.