Mlčící pacientka přehled

Mlčící pacientka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537401/bmid_mlcici-pacientka-662fb61fc1d97.jpg 4 1412 1412

Slavná malířka Alicia Berensonová měla idylické manželství. A pak jednoho dne svého muže zastřelila. Do záhadného případu nemá kdo vnést světlo, protože Alicia od vraždy už šest let nepromluvila ani slovo. Její mlčení chce prolomit psychoterapeut Theo Faber, pro kterého se na první pohled nelogická vražda stane posedlostí. Řešení se možná skrývá v jednom z Aliciiných obrazů. Je však Theo připraven zjistit pravdu?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: audiokniha , Voxi

The Silent Patient, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlčící pacientka. Přihlašte se a napište ho.

Fleur213
11.02.2025 2.5 z 5

Tohle se mi nečetlo příliš dobře. Styl vyprávění mi nepřišel příliš záživný, spíš nešťastně zvolený. Občas jsem měla čas orientovat se v časových rovinách. Nižší hodnocení nedávám pouze z důvodu šokujícího rozuzlení. I když... pokud máte v tomto žánru načteno, nejspíš vás to nepřekvapí. Za mě lehce podprůměrný thriller.

Kortez
19.01.2025 3 z 5

Knížka se mi dostala do ruky náhodou, vybrala si ji dcera v knihovně. Než jí začala číst, předběhl jsem ji.
Není to vysloveně můj šálek kávy, na mně to bylo příliš psychologické a to byla údajně detektivka. V celé knize téměř žádný detektiv.

Irika
14.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Jako audiokniha, kterých mám neustále nedostatek, to bylo fajn. Pointa velmi překvapila, došlo mi to jako puzzle těsně před koncem. V podstatě z vyprávění nelze konec odhalit dříve, což není na škodu, o to větší je na závěr překvapení.
Theo mi místy přišel až příliš urputný, svým zájmem o Alicii se choval tak, jako by tam jiní pacienti ani nebyli.
Mlčení pacientky bylo nesmyslné, ale proč ne, byla přeci v blázinci, tak na to měla nárok...
Celkově knihu hodnotím na 75%.

50 nejčtenějších knih roku 2020

26.12.2020

10 právě čtených knih podle uživatelů (květen)

15.05.2020

10 nejprodávanějších eknih (duben)

10.05.2020

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Když něco pojmenujete, přestanete to vnímat v celistvosti, zapomenete, proč na tom záleží. Soustředíte se na slova, což je ve skutečnosti ta úplně nejnepodstatnější část, špička ledovce.

Jmenuju se Theo Faber. Je mi dvaačtyřicet let. A stal jsem se psychoterapeutem, protože mám v hlavě bordel.

Skutečná motivace byla čistě sobecká. Snažil jsem se pomoct sám sobě. Myslím si, že to sedí na většinu lidí, kteří se začnou věnovat mentálnímu zdraví. Tahle konkrétní profese nás přitahuje, protože jsme rozbití. Psychologii studujeme, abychom se uzdravili. Jiná otázka je, zda jsme ochotni si to přiznat, nebo ne.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (1)

2019 - Goodreads Choice Awards (Best Mystery & Thriller)

Kniha Mlčící pacientka v seznamech

v Přečtených1 972x