Mlhovina přehled

Mlhovina
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539808/bmid_mlhovina.jpg 4 24 24

Ošetřovatelce Alici se v noci zdá zvláštní sen, v němž ji osoba, kterou nikdy dřív nespatřila, nabádá k tomu, aby předala důležitý vzkaz panu Gaspardovi, o jehož zdraví a dům pečuje. Jaktěživ by ji nenapadlo, že právě toto noční setkání povede k její účasti na dobrodružné výpravě po snovém světě Mlhovina, ve kterém si za lidskou fantazii můžete koupit téměř cokoli. Po světě, který bdí, zatímco vy spíte. Alice se dostává na místo, kde se tvoří lidské sny, a poprvé se dozvídá o potížích, které mlhovinskou říši sužují. Připojuje se k putování končinami rozmanitého světa, během nějž poznává nové přátele, navštíví krajinu těch nejkrásnějších lidských snů, ale nevyhne se ani nočním můrám a intrikám, o kterých se jí doposud ani nesnilo. Čím víc času v Mlhovině tráví, tím víc jí dochází, že je pro některé místní bytosti daleko důležitější, než se zpočátku zdálo.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlhovina. Přihlašte se a napište ho.

Rea_Rea
16.11.2024 5 z 5

Překrásný příběh, je jako pohlazení po duši. Krásně vykreslený svět snění se spoustou postav, tvorů, intrik a lásky.
Čte se jedním dechem a krátké kapitoly pobízí k dalšímu a dalšímu čtení.

eva-lupen
14.11.2024 4 z 5

Zajímavý nápad a velmi čtivý příběh. Jediné, co mi trochu vadilo, byla občas trochu podivně použitá slova nebo slovní spojení. Např. že jí ho zabylo líto.

Hanka-K.
01.11.2024 4 z 5

Skvělá knížka se zajímavým nápadem. Hezky postavený fantasy svět, ve kterém se odehrává lidské snění, člověk by až řekl, že to bude svět ideální, ale jako v realitě se v Mlhovině dějí jak dobré, tak špatné věci. Hlavní hrdinka Alice je ošetřovatelka starého pána Garparda jako ošetřovatelka je velmi empatická. Jednou ve snu ji vyhledá žen Eleanor, která po ní chce aby starému pánovi předala vzkaz. Po probuzení přemýšlí,zda to není šílené,ale když se před starým pánem zmíní o živém snu, ten se zasmuší a nechce se o tom bavit. Pak ji ve snu vyhledá někdo další, snaděj Green, který se vyptává na návštěvu Eleanor, už pojme podezření, že je to skutečné a dostává se do světa Mlhoviny, kde začíná její dobrodružství. Knížku doporučuji, má krásnou obálku,mapu a originální nápad.

Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)

25.08.2024

Kniha Mlhovina v seznamech