Mnich v zajetí islamistů přehled
Jacques Mourad , Amaury Guillem

Poutavé svědectví otce Jacquese Mourada, který prožil téměř pět měsíců v zajetí islamistů, si našlo své čtenáře po celém světě. Pravdivý životní příběh, ve kterém víra vítězí nad násilím, naděje nad nespravedlivostí a milosrdenství a odpuštění nad lidskou krutostí, získal v roce 2019 nejvyšší ocenění na 8. ročníku francouzské Prix littéraire de l’Œuvre d’Orient.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mnich v zajetí islamistů. Přihlašte se a napište ho.

"Lze vůbec na jedné straně prožívat vztah s Bohem a na druhé straně uplatňovat násilí?"
"Tito lidé zemřeli, abychom my mohli žít."
"Ano. Násilí je součástí muslimské tradice, je dokonce zmiňováno častěji než milosrdenství, jak mi řekli sami džihádisté. Není třeba bát se vyslovit to nahlas."
Extrémně radikálně pokojný syrský katolík Jacques Mourad tváří v tvář extrémně radikálnímu politickému
islámu. V prvních kapitolách se dozvídáme o autorově dětství, rodině a ne zcela snadné cestě ke kněžství v Aleppu; soužití s muslimy v klášteře Svatého Mojžíše Habešského a v dnes již neexistujícím klášteře St. Elian (1500 let starý, zničen islamisty v roce 2015) A souběžně o zajetí a bolestných prožitcích s islamisty...
V závěru potom o vyhlídkách Evropy co popírá svoje křesťanské kořeny a otvírá se svou mentalitou budoucnosti podobně společného soužití s extrémním islámem v množství současných uprchlíků jejichž islám nikdy nebude nepolitický!
"Je krásné nazývat se křesťany a uctívat kříž, ale pakliže naším životem, naší prací a našimi závazky podporujeme spíše ukřižování je to k ničemu."
"Pokud se nic nezmění, náš svět se ocitne ve skutečné třetí světové válce, která se už po kouscích odehrává, jak zmínil papež František."
Extrémně silný příběh, škoda, že zde má kniha tak málo čtenářů.
"Skutečnou hrozbou je nevíra, ne ostatní náboženství."
Čeká mě dovolená v Albánii :o) :')
4/5

Co všechno dokážou někteří lidé udělat pro Boha? Jak krásné je, když někdo dozrává k pravé hluboké lásce a je svědectví pro druhé lidi jako hlavní hrdina! Poutavý příběh plný hledání, bolesti, lásky, moudrosti. Mně podobné příběhy pomáhají uvědomit si, jak báječně si žiju v prostředí milující rodiny a v dostatku všeho.
Kniha Mnich v zajetí islamistů v seznamech
v Mé knihovně | 2x |
Silný příběh z prostředí, které je nám na jednu stranu nesmírně vzdálené, ale na druhou velmi blízké. Boj mezi katolíky a islamisty není tak jednoduchý, jak je nám předkládán. Jenže dnes se nehodí něco takového říkat nahlas. Otec Jacques by měl přijet přednášet. Třeba by se v některých lidech pohnulo srdce nebo svědomí.