Mocenská posedlost přehled
František Koukolík
Úspěšná kniha MUDr. Františka Koukolíka Mocenská posedlost se vrací na knižní trh v novém vydání, od základu přepracovaná a doplněná bohatou věcnou dokumentací. Fenomén moci od prvního vydání knihy (Karolinum 2011) zdá se posílil a více prorostl mnoha, prakticky všemi oblastmi života populace na planetě Zemi. Nové zpracování problému se opírá o čísla statistik, o interpretaci každodenních událostí ve světě, o výsledky anket a psychologických experimentů, nepomíjí ani autorovu doménu – neurovědu jako zdroj poznání nejniternějších lidských podnětů i úchylek. Metodou pohledu je ovšem vždy kritický rozum. Skrze něj a v širokých souvislostech podává autor obraz světa, který je stále více varující. Vydání druhé, přepracované... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mocenská posedlost. Přihlašte se a napište ho.
Kniha sice nepojednává o věcech, které jsou hlavním předmětem zájmu a odbornou specializací Františka Koukolíka, přesto však podává zasvěcené, vědecky podložené informace o fenoménu, se kterým se všichni běžné setkáváme - mocenské posedlosti.
Autorovy názory a tvrzení jsou jako vždy věcná, doložena citacemi a příklady ze života, patřičně odzdrojována.
Trochu suchý akademický štýl, ale obsah veľmi cenný. Konečne je bežnému človeku jasné prečo (a do poslednej nitky motivácie prečo) konajú tie politické, korporátne a iné mocenské hovädá tak ako konajú.
Více než 100 dalších eknih zdarma...
02.12.2019
Kniha Mocenská posedlost v seznamech
Dnes aktuálnější než jindy, bohužel.