Móda: Kompletní obrazový průvodce světem stylu přehled
Karen Homer
Kniha poodhaluje čtenáři všechna kouzla a taje módního světa, provází ho zákulisím módních přehlídek, seznamuje s klíčovými jmény módního průmyslu i statistikami, které běžnému módnímu nadšenci unikají. V publikaci Karen Homerové se dočítáme vše o ikonických modelech i módních doplňcích, o tajemstvích nejslavnějších módních ikon, jakými byla Audrey Hepburnová, lady Diana nebo Kate Mossová. Dozvídáme se to nejpodstatnější o vývoji módy od zašněrovaných korzetů přes uvolněnou módu bouřlivých dvacátých let až po nedbalý „grunge“ a mnohem víc. Poodhaluje zajímavosti z historie krystalů Swarovski, zakázkové výroby luxusní obuvi i ikonického Harris Tweedu. V neposlední řadě nahlédneme i do světa pánské módy. Zjistíme například, jaký je rozdíl mezi hipsterem a prepsterem. Tato kniha je jedinečným průvodcem světem módy pro úplné módní nováčky, zapálené nadšence i ty, kteří se v módním průmyslu již chvíli pohybují.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Móda: Kompletní obrazový průvodce světem stylu. Přihlašte se a napište ho.
Výborná kniha, která vám předá jak základní informace o stylech, trendech, legendách a historii módy, tak i bizarní zajímavosti. Krásné zpracování jen přidává na čtivosti. Doporučuji a opravdu moc se těším na další autorčiny knihy, které se chystají :-)
Pekne ilustrovaná knižka o mode, jediná škoda, že všetky informácie boli len okrajové. Niektoré materiály alebo obdobia mody by si zaslúžili viac priestoru.
Kniha Móda: Kompletní obrazový průvodce světem stylu v seznamech
2018 | Móda: Kompletní obrazový průvodce světem stylu |
2022 | Dior: Príbeh ikonickej módnej značky |
2022 | Gucci |
2024 | Louis Vuitton do kabelky |
Krásně zpracovaný svět módy. A to ve všech směrech. Styly, látky, přehlídky, modelky, módní redaktoři, módní časopisy. Otázka jak se móda chápe dnes, kdo udává módní barvu roku apod.
Kniha je krásně graficky zpracovaná a pro základní - ucelený - přehled o módě přímo geniální. Jsem moc ráda, že ji mám ve své knihovně :).