Móda v proměnách času přehled
Sylvia Jonas
Obrazový lexikon se soustřeďuje zejména na základní pojmy současné módy a nejznámější módní značky. Kniha obsahuje v první kapitole velice stručnou historii vývoje odívání. Další část uvádí nejdůležitější pojmy módy od A-Z a třetí část knihy nabízí krátké reklamní medailony reprezentující mezinárodní módní značky a jména slavných návrhářů, kteří se podílejí na určování módních trendů a stylů oblékání posledních desetiletí.... celý text
Literatura naučná Historie
Vydáno: 2008 , ReboOriginální název:
Kleines Lexikon der Mode, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Móda v proměnách času. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Móda v proměnách času v seznamech
Knížku jsem koupila za 29 Kč v Levných knihách a myslím, že je to odpovídající cena. První část-stručná historie vývoje odívání- je opravdu stručná a celkem povrchní. Část "Nejdůležitější pojmy módy" je jen abecední seznam, kde je všechno pohromadě - módní styly, typy látek, části oblečení - jediné kritérium je abeceda. Lepší by bylo třídění podle jednotlivých skupin.
V poslední části je každá dvoustránka (někdy 4 stránky) věnována jednomu návrháři - vč. 1-2 fotek. Takže opět velice stručně.
Originální název určitě publikaci vystihuje lépe. O proměnách v průběhu času se moc nedozvíme, spíš je to stručný přehled o současných návrhářích.