Nelítostný boj 1986–1987 přehled
Garri Kasparov (p)
Moderní šach série
Třetí díl série Moderní šach je druhým ze tří dílů, věnovaných naprosto výjimečnému soupeření mezi Karpovem a Kasparovem, konkrétně se zabývá zápasy o titul mistra světa 1986 a 1987.
Literatura naučná Sport
Vydáno: 2009 , ŠACHinfoOriginální název:
Kasparov vs Karpov 1986–1987, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nelítostný boj 1986–1987. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Nelítostný boj 1986–1987 v seznamech
šachy rok 1987 rok 1986 šachové partie
2016 | Zima přichází: Proč je nutné zastavit Vladimira Putina |
2008 | Jak život napodobuje šachy |
2005 | Moji velcí předchůdci 1 |
2006 | Moji velcí předchůdci 2 |
2007 | Moji velcí předchůdci 4 |
Nelítostný souboj nebyl jen dvou nejlepších šachystů planety, ale stane se i vaším ve snaze přečíst a prokousat se celým dílem.
Logické dílo autora popisující nejtěžší části jeho šachové kariéry psané však jako faktografická bichle, které nepotěší a hlavně nepobaví. Nečte se tak dobře jako "Moji velcí předchůdci".
Přesto má kniha nesmírnou (a možná nedocenitelnou) hodnotu pro lidi šachem se zabívajícími, protože předkládá jedny z nejlepších partií historie z jedněch z nejvypjatějších bojů historie o šachovou korunu dvou rivalů, kteří byly v době svých bojů na absolutní špici komentované jedním z aktérů těchto bojů analyzovány nejen jeho mozkem, ale i moderní výpočetní technikou.