Moderní upíři přehled
Jakub Arbes
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moderní upíři. Přihlašte se a napište ho.
+ výborně postavená zápletka s opravdu nečekaným rozuzlením
+ svěží dialogy, které podporuje uzavřený rámec děje odehrávající se v necelých dvou dnech
+ logická, velmi dobře propracovaná souvislost mezi jednotlivými větvemi příběhu
+++ největším plusem je neuvěřitelná aktuálnost díla včetně detailů finančních machinací, jakoby to napsal současný autor o dnešních "kmotrech" (které Arbes nazývá moderními upíry)
Kniha Moderní upíři v seznamech
2009 | Svatý Xaverius |
2008 | Newtonův mozek |
2006 | Romaneta (5 romanet) |
2004 | Erotomanie |
1951 | Štrajchpudlíci |
Doma jsem objevila vydání z roku 1882.
Ze začátku pro mne bylo trochu těžké se tím prožvejkat (přecejenom čeština v roce 1882 je dosti odlišná od češtiny roku 2018 :-D ) ale časem jsem si zvykla a přečetla celé dílo.
Samotný příběh je velice zajímavý a poutavý a konečné rozuzlení je napínavé. Překvapilo mne jak mne knížka z roku 1882 tak zaujala a od druhé půlky jsem měla problém knížku odložit.
Asi nejvíc mne překvapilo jak pan Arbes perfektně popsal jisté rysy obchodu, jak se chovali lichváři před 136 lety a dnes, jak se drali dopředu ambiciózní synkové na úkor druhých... A vše je to dnes vlastně stejné.
Kniha mne naprosto oslovila a překvapila jak na dnešní dobu sedí.