Modřiny přehled
Michal Kliment
Ostravská periferie Modřiny byla svědkem vraždy a znásilnění hned dvakrát, přičemž mezi jednotlivými zločiny již uplynula pěkná řádka let. Oba vyšetřovatelé, Lošt i Brambor, se vrhají do pátrání za použití všech možných prostředků své doby, aby pachatelé otřesného činu byli dopadeni co nejdřív.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modřiny. Přihlašte se a napište ho.
Původní česká detektivka, která nijak nevybočuje z řady dalších. Je to prostě odpočinkové čtení, vyšší ambice si neklade. Autor se snažil čtení ozvláštnit dvěma téměř identickými příběhy vražd. Zajímavé bylo hlavně porovnání vyšetřovacích metod v minulosti a současnosti. Celkově mi přišel děj dost nedotažený, autor nevyužil možnosti odboček, snad jen pro příznivce Ostravy blíže představil tvář města. Po jazykové stránce mi vadil neurovnaný projev, například nadměrné využití spojek protože.
Zase jedna návštěva v oblasti české detektivky a opět žádné překvapení. Prostě trochu lepší průměr, který kdybych vynechal, tak bych zas tak o moc nepřišel.
Kniha Modřiny v seznamech
Neurazí, nenadchne. Zajímavý nápad na prolnutí dvou detektivních případů, ale napsáno to bylo trochu kostrbatě.