Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV. přehled
Hana Whitton (p)
![Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV. Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV.](https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32420/bmid_krasna-anna-necekana-laska-karla-iv-653dfb7665139.jpg?v=1698560886)
Anna zdědila nevšední krásu, důležitá území a hrdý majestát. Není proto divu, že ruku nejkrásnější ženy Evropy chtěl pro svého syna Václava český král Karel IV. Jenže Václav umírá a vzápětí i králova druhá manželka. Karel zůstane sám. Aby upevnil své postavení, požádá Annu o ruku. Stačí jediné osobní setkání s okouzlující Annou a z mocného krále se rázem stane oddaný vazal.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV.. Přihlašte se a napište ho.
![Kitty Kitty](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/183132/m_183132-WJ4.jpg?v=1520709805)
Po knize "Eliška Přemyslovna" jsem si koupila Annu Falckou a Annu Svídnickou. A jsem silně zklamaná. Dle mého názoru naprosto o ničem. Osnova daná dějinami naplněná jen prázdnými, byť vzletnými slovy. Nemít to formou audioknihy, vzdala bych to už dávno.
![čef čef](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13435/13435.jpg?v=1381127950)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Autorka se očividně soustředila na to, aby byl příběh Anny Svidnické, třetí manželky Karla IV. čtivý zejména pro ženy. Zaměřila se tedy hlavně na různé manželské a milostné kočkování několika urozených osob tehdejší doby a dynastické problémy našeho nejznámějšího panovníka. O dalších jeho problémech a činech se tedy mnoho nedozvíme, ale i tak to bohatě stačí na pár hodin zábavy.
Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)
05.05.2024
Kniha Krásná Anna: Nečekaná láska Karla IV. v seznamech
v Mé knihovně | 179x |
druhá světová válka (1939–1945) láska zfilmováno Francie osudy žen ságy protifašistický odboj historické rományAutorovy další knížky
2007 | ![]() |
2009 | ![]() |
2006 | ![]() |
2011 | ![]() |
2021 | ![]() |
Tak tentokrát mne kniha nějak moc nezaujala. Snad příště