Moja krv přehled
Ingrid Scholz
Kto si, Evelyn Eliza? Nikto! Uvedomila som si to, keď som po nemilosrdnej pravde pochopila, že som stratila Troya. Muža, o ktorom by sa mi ani neprisnilo, že práve on bude ten, kto zo mňa spraví ženu. Šťastie, ktoré stálo pri Evelyn Elize Dark Hillovej sa v jeden osudný podvečer unaví a nečakane jej zahatá cestu k mužovi, ktorého miluje. Ich životy sa nútene rozdelia a láska, ktorá stála na nezničiteľných pilieroch, sa zosype ako domček z karát. Evelyn ukrivdená, oklamaná a ponížená netuší, ako sa padajúce karty nepriaznivo zamiešajú a ako tá jediná, vyčnievajúca z popadanej kôpky, veští prekliatie.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moja krv. Přihlašte se a napište ho.
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kniha Moja krv v seznamech
"Máme oči, ale ak túžime hľadieť do tých, ktoré milujú, potrebujeme k nim
ďalší pár, aby pohľadom prúdilo to, čo sa nedá vysloviť."
Bolo raz panstvo Dark Hill. Chlapec Troy a dievča Eliza. Časom ich priateľstvo prerástlo v lásku a zazvonil by zvonec, keby sa nedozvedeli tajomstvo, ktoré im zmenilo život. Nie som vášnivá čitatateľka romancí. Mala som obavu, že -ako to u romantických kníh býva- dej tejto knihy sa bude dať zhrnúť do troch viet. To však bola zbytočná obava.
Autorka sa snažila vsunúť do deja čo najviac nečakaných situácií/ záhadný spolok Zámožní páni, vydieračské listy, zámeny osôb či tajomný rituál/. Ale všetko sa odohrávalo na panstve, či v blízkom meste.
Nečakané tajomstvá sa striedali s nebezpečnými sitáciami, či nepoznanými zákutiami panstva. Stretla som sa s nenávisťou, násilím, špehovaním, manipuláciou.
Celým príbehom sa nesie ponurá nálada / aj v počasí/. Mne tam chýbal niekto alebo niečo, čo by do príbehu vnieslo "svetlo" a nádej. Zakázaná láska dvoch mi jednoducho nestačila.
Z knihy cítiť , že ide o prvotinu autorky. Postavy si protirečia aj v správaní, charakter zostáva rovnaký a odhaľovanie celého životného príbehu každej postavy pôsobí rušivo.
Knihu odporúčam nenáročným čitateľkám, ktoré očakávajú dobrý koniec.