Moje cesta k pravdě přehled
Miloslav Král
![Moje cesta k pravdě Moje cesta k pravdě](https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63865/moje-cesta-k-pravde-63865.jpg?v=1356884644)
Život v netušených souvislostech, kniha plná úvah o možnosti existence Boha, tímto problémem se autor zabývá z hlediska filozofie vědy.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje cesta k pravdě. Přihlašte se a napište ho.
![micha-ella micha-ella](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
10.08.2017
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Velmi zajímavá knížka filosofických úvah. Autor byl později považován za duševně nemocného, ale on sám byl přesvědčen, že jeho zážitky jsou pravdivé.
Kniha Moje cesta k pravdě v seznamech
2004 | ![]() |
2015 | ![]() |
2002 | ![]() |
2010 | ![]() |
1994 | ![]() |
Autora potkalo zcela nečekaně prožití absolutna, byl zarytý skeptik a ateista. V knize líčí svůj pohled na fungování jsoucna a vesmírného nevědomí (Boha) a svou objevenou víru v Boha, jak se z nemocného vědce stal v sedmdesáti zdravým věřícím. Ačkoliv autor všude možně říká, že existenci Boha dokazuje, já to v jeho díle nevidím. Resp. dokazuje jeho existenci svými zážitky, ale to je pouze svědectví. Nějaký jednoduchý opakovatelný test, díky kterému je to prostě jasné a nebude nutné věřit, bude to vědění, to nemá. A nebo to nechápu. Autorovo vyjadřování je takové zmatené, skáče mezi tématy. Je to zajímavé svědectví, ale asi by bylo třeba ho potkat osobně a zažít třeba uzdravení (které se v jeho přítomnosti dělo) a pak by člověk řekněme prožil důkaz, stejně jako autor. V knize je také pěkné svědectví stavu české psychiatrie v devadesátých letech.