Moje první říkadla přehled

Moje první říkadla
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218401/bmid_moje-prvni-rikadla-jeA-218401.jpg 4 6 6

Nejmilejší česká lidová říkadla, která by mělo znát každé dítě, doprovází půvabné ilustrace Edity Plickové. Princeznička na bále Houpy, houpy Šel Janeček Foukej, foukej větříčku Hody, hody Jedna dvě, Honza jde … a další veselá říkadla.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje první říkadla. Přihlašte se a napište ho.

yaoiyuri
19.09.2021 3 z 5

Líbivé ilustrace, praktický je obsah na začátku i to, že všechna říkadla mají název / nadpis, který u jiných podobných publikací často chybí (a vám nezbývá než zmateně listovat sem tam, dokud nenajdete, co hledáte).

Problém je, že paní Plicková je „jen“ ilustrátorka, nikoliv autorka a že je to sbírka nejen lidových říkadel – jsou tam „úryvky“ z delších písní, dokonce i z Erbenovy Kytice, někdo tu zmiňoval i Hrubína – a v celé publikaci o těchto autorech není jediná zmínka, což je dost zvláštní přístup vydavatelství.

Edeltruda
29.06.2019 3 z 5

Z knih říkadel, které se mi zatím dostaly do ruky, mi přijdou ty od Edity Plickové nejlepší. Ne kvůli ilutracím, ale kvůli výběru opravdu pěkných říkanek. U této knihy jsem však trochu v rozpacích, protože pár básniček je od Františka Hrubína a zde to není nijak uvedeno.

St.Evelin
31.10.2017 5 z 5

Základní kniha pro maminky malých dětí. Říkadla pomohla překlenout nudu, dlouhou chvíli a hlavně - hlavě děravé, která už si slova z dětství úplně přesně nepamatovala!

Kniha Moje první říkadla v seznamech