Mona Lisa přehled

Mona Lisa
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143688/bmid_mona-lisa-b5B-143688.jpg 4 32 32

Co by mohlo být výnosnějšího než krádež nejznámějšího obrazu světa? A právě tohle je plán, který se zrodí v hlavě markýze Eduarda Valfierna. Nic menšího než ukradnout ze zdi Louvru samornou Leonardovu Monu Lisu! Zamýšlenými kupci jsou samozřejmě fanatičtí američtí sběratelé, kteří by za takové dílo - byť by už nikdy nemohlo spatřit světlo světa - ochotně zaplatili miliony. A tak se nápad ještě zdokonalí. Proč by Mona Lisa musela být jen jedna? Může jich být rovněž šest. Šest identických kopií, k nerozeznání nejen jedna od druhé, ale i od originálu. Ačkoliv to může znít jako výplod spisovatelské fantazie, není tomu tak. Příběh je založen na skutečné události, která roku 1911 hýbala světem a plnila stránky novin. Ožívá před námi okouzlující paleta barev secesní Paříže, s veškerou její starosvětskou romantikou a svéráznými postavami.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora

Stealing Mona Lisa, 2011

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mona Lisa. Přihlašte se a napište ho.

Vojslava
18.08.2024 3 z 5

Příběh jedné slavné loupeže ve velmi jednoduchém formátu - člověk by si to hned vyzkoušel, kdyby to šlo... :-) Jen mi připadal takový nedokončený, oproti skutečnému případu (a to není tak těžké dohledat). Jako četba na oddech knížka vhodná, jinak nemá nic moc, čím by se mi zapsala do paměti.

ydnac
12.10.2023 3 z 5

TROUFLI SI NA KRÁDEŽ MONY LISY :-)

Markýz - zdatný podvodník, zloděj - zámečník, padělatel obrazů a zručná kapsářka :-)
Jednoduchý příběh, ale stejně jsem byla zvědavá jak to provedou a jestli se jim to povede :-)
Knížka je krátká, ale čtivá.
Konec je vlastně hodně otevřený, něco bylo ukradeno, něco zfalšováno a někdo byl dopaden, ale není dopsáno jak to dopadlo s postavami...

Knihu jsem koupila v knihovně za 5 Kč a i přes ten "nedokončený" závěr musím říct, že mě bavila :-)
Lehké čtení na jedno odpoledne :-)

podko_lenka
20.12.2022

Kniha pěkná, čtivá, vtáhla mě do děje. Ale proč je useknutá? Vždyť i na záložce obálky je psáno, že děj vrcholí povodně v Paříži. Tak nějak mi přijde, že to vydavatel samovolně useknul a opomenul to na obálce... Jsem z toho dost rozpačitá, proto ani nebudu hodnotit hvězdami.

Kniha Mona Lisa v seznamech

Autorovy knížky