Monin kouzelný průvodce obranným pečením přehled

Monin kouzelný průvodce obranným pečením
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497507/bmid_monin-kouzelny-pruvodce-obrannym-pe-UgN-497507.jpeg 4 61 61

Čtrnáctiletá Mona se ani v nejmenším nepodobá velkým kouzelníkům, kteří mají na starosti obranu města. Nedokáže ovládat hromy a blesky ani promlouvat s vodou, její kouzelný společník je chlebový kvas jménem Bob a její magie působí jen a pouze na těsto. Vede pohodlný a spořádaný život v pekárně svojí tety, kde oživuje perníkové panáčky, aby zatancovali pro pobavení zákazníků. Její poklidná existence však vezme za své, když Mona na podlaze pekárny objeví mrtvé tělo. Ulicemi města se plíží vrah. Vrah, který má spadeno na kouzelné obyvatele, a zdá se, že Mona je další na řadě. Jenomže v opevněném městě, kde náhle schází všichni velcí kouzelníci, může být tenhle vrah nakonec její nejmenší starost…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab

A Wizard’s Guide to Defensive Baking, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Monin kouzelný průvodce obranným pečením. Přihlašte se a napište ho.

roso.mak
02.02.2025 3.5 z 5

Feel good počtení pro kohokoliv 12+.

A ano, všimla jsem si, že děj začíná mrtvolou.

Kniha má spoustu vtipných momentů a paradoxně i okamžiků k zamyšlení.

Na knize je totiž znát, že autorka píše pro děti. Spousta postav jsou ploché archetypy, ale i tak dokáže předat, že správné/špatné nerovná se černé/bílé. A přesto, že knihu nechtěli standardní cestou vydat (vždyť je tam mrtvola, to není nic pro děti!), pro ty děti, co nejsou fakt mrňavé, knihu klidně doporučím.

Jediné, co knize doopravdy ublížilo, je vyšumění napětí zhruba ve tří čtvrtinách. Kdybych nevěděla kolik listů zbývá, myslela bych si, že je to konec knihy.

I přes to jsem s ní strávila velmi příjemné dvě odpoledne.

Kaduri
05.01.2025 5 z 5

Vlastne som si nevedela úplne predstaviť, ako bude fungovať román o tínedžerskej kúzelníčke, ktorá dokáže čarovať s cestom, o mŕtvole v kuchyni, o oživnutom perníkovom panáčikovi a o sprisahaní voči mestu...
Kupodivu výborné to bolo.
Príbeh kľudne obstojí aj v literatúre pre dospelých. Autorka má skvelý zmysel pre humor a nebojí sa ho použiť:).
No a úplne najsamlepší bol mäsožravý kvások Bob:).
Odporúčam.

Teta Tabitha si opřela pěsti o široké boky. „No, je to mrtvola, o tom žádná. Bůh nás ochraňuj. Ha.“
Následovala delší odmlka, během které jsem zírala na tetina záda, teta zírala na mrtvou dívku a mrtvá dívka zírala do stropu.

"Perníkový panáček spustil velmi povedenou čtverylku. Neptejte se mě, kam perníčky na ty svoje tance chodí – tahle várka se rozhodla pro čtverylku. Ta před ní si vyvolila valčík a ta ještě před ní předvedla trochu oplzlý taneček, ze kterého se červenala i teta Tabitha. Řekla bych, že jsme to přehnaly s kořením. Musely jsme do nich přidat spoustu vanilky, aby se trochu uklidnily."

"Pořád pečeme nejlepší kváskový chleba v celém městě, ačkoli Boba jeho válečná zkušenost učinila ještě bujařejším a teď ho musíme krmit s pomocí dlouhé tyče. Občas její konec prostě rozpustí. Strýc Albert se odmítá ke sklepu vůbec přiblížit."

tereziehl
13.12.2024 3.5 z 5

Milá knížečka. První půlka hřejivá, nadýchaná a kouzelná, pořád jsem se u ní usmívala nebo bavila. Přiznám se, že druhá polovina se mi táhla, mnohem radši bych nechala odehrát příběh v předestřené feel-good rovině. Neumím posoudit, zda by mi to přišlo záživnější, kdybych byla mladší. Celkově to ale byl milunký, chytrý a úsměvný počin, který v sobě skrýval spoustu pravd a jsem ráda, že jsem ho měla možnost číst a prožít.

Zrádci krve, Věž a další knižní novinky (22. týden)

28.05.2023

Kniha Monin kouzelný průvodce obranným pečením v seznamech

v Mé knihovně74x

T. Kingfisher (p)