Monty Python a Svatý grál přehled
Eric Idle , Terry Jones , Graham Chapman , Michael Palin , John Cleese , Terry Gilliam
První celovečerní film slavné anglické skupiny komiků z roku 1975 vznikl po čtyřech sériích televizních skečů, kdy se všichni zúčastnění už cítili unaveni z útržkovitosti televizních půlhodinek a zatoužili si vyzkoušet své síly ve filmu s celistvějším příběhem. Scénář vznikl tak, že všichni Pythoni odjeli společně k moři na jakési „intenzivní soustředění“. Natočený byl z čirého nadšení pro věc, za velmi nízký rozpočet a za hodně amatérských podmínek. Středověkou atmosféru však evokuje úžasně. Knižní podoba zachycuje kromě scénáře k filmu i scény, které byly z konečné verze vystřiženy.... celý text
Literatura světová
Vydáno: 2002 , ArgoOriginální název:
Monty Python and the Holy Grail, 1977
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Monty Python a Svatý grál. Přihlašte se a napište ho.
Ultimální majstrštyk Monty Pythonů. Co dodat? To se musí vidět a pak přečíst. Popsat nelze.
Chtěl bych být první, který v těchto komentářích napíše slovo Fuck to bylo skvělé. Co jiného taky čekat od skvělého scénáře ke kulervoucímu filmu.
Zfilmováno
Monty Python a Svatý Grál (2002)
Kniha Monty Python a Svatý grál v seznamech
Autoři knihy