Morantologie přehled

Morantologie
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218016/mid_morantologie-218016.jpg 4 78 78

V knize Jak být ženou jsem se omezila na jediné téma: ženy. Jejich vlasy, jejich boty a jejich pobláznění chirurgickými zákroky. Ale! Ve své nové knize Morantologie jsem se — jak název napovídá — osvobodila, abych mohla řešit zbytek světa: Krotitele duchů, Twitter, kofein, záchvaty paniky, smuteční obřad za Michaela Jacksona, měšťáckou závislost na marihuaně, opíjení se, Panství Downton, svou tragickou předčasnou smrt a opakovaná selhání své snahy přimět manžela, aby používal přezdívku, kterou jsem si sama vymyslela. Jdu do erotického klubu s Lady Gaga, brečím na kytaře Paula McCartneyho, prahnu po úžasném Sherlocku Holmesovi, píšu nekrolog Amy Winehouseové a přijdu pozdě na Downing Street ke Gordonu Brownovi. Ve volném čase — mezi kocovinami — řečním o sociálním státu, zavírání knihoven a chudobě jako nějaký béčkový Dickens nebo Orwell, ale s kozama.... celý text

Literatura světová Fejetony, eseje
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Moranthology , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Morantologie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

rencovav
19.12.2020 4 z 5

Tolik vtipu, tolik novinarskych a zenskych postrehu, super pocteni. Nektere clanky byly lepsi nez jine, ale ve vsech dokazala Caitlin Moranova zaujmout a odrovnat :) doporucuji :)

radynka
29.03.2020 2 z 5

Podívejte, jak sem vtipná, inteligentní a zajímavá. A vůbec nemám problém s alkoholem.

Zklamání roku 2020. (Málem jsem to nedočetla a to miluji Jak být ženou i Jak stvořit dívku).


Vera Silent
17.10.2016 4 z 5

Cait je sympaticka zenska prave tim, ze neni dokonala. To neni ani tato sbirka jejich clanku. Nektere jsou skutecne celkem nudne, nektere mi nic nerikaji, protoze neznam ty mensi zanrove hudebniky, ktere zminuje, a tak asi tezko ocenim prirovnavani k jejich skupine apod. Par clanku bylo skutecne vtipnych a mnoho se proste jen prijemne cetlo. Co na ni ocenuji ale nejvice je jeji schopnost sebekritiky a prastenost. Prizna, kdyz neco skutecne po*ere, a kdyz zrovna magori, aspon to bere ironicky. Nemyslim si, ze by se snazila byt za kazdou cenu vtipna - vite, ona je proste jenom fakt prastena takovym tim lidskym, zenskym a pro ni originalnim zpusobem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Morantologie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených99x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených7x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit8x

Štítky knihy

humor feminismus sloupky

Autorovy další knížky

Caitlin Moran
anglická, 1975
2012  71%Jak být ženou
2016  63%Jak stvořit dívku
2021  75%Víc než žena
2014  77%Morantologie