S cejchem vraha přehled
Jan Bauer
Mordy v časech císaře Rudolfa II. série
1. díl >
Mordy v časech císaře Rudolfa II. Lukáš Trobl z Květnice, syn z nepříliš významného českého rodu, se po studiích na evangelické univerzitě v Heidelberku vrací do Čech a uchází se o místo na císařském dvoře. Upřímně řečeno se více než studiu suchopárných věd věnoval studiu šermu, v němž dosáhl značného mistrovství. V malostranské krčmě se dostane do hádky s vlašským alchymistou. Přes císařský zákaz soubojů se muži utkají a Lukáš svého soupeře lehce zraní. Druhý den ráno je Lukáš zatčen, neboť jeho protivník je nalezen mrtev.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize S cejchem vraha. Přihlašte se a napište ho.
Historické příběhy mám ráda, ale tohle mě opravdu nebavilo.
Pár knížek jsem už od autora četla, takže jsem věděla, že půjde spíš o oddechové čtení (jak už někdo psal, Niedl a Vondruška jsou úplně jiná liga), ale tentokrát to bylo horší než jsem čekala.
Navíc vyslechnuto jako audiokniha, což vše možná ještě zhoršilo, protože tak nezáživnou a doslova nesedící interpretaci už jsem dlouho neslyšela.
Snad příště pro ukrácení chvíle sáhnu po zdařilejším autorově díle.
Ukončil jsem poslech v 2. kapitole. Buď mě kniha zaujme a nebo ne. Zde je evidentní, že by to byla ztráta času. Postavy poněkud nesympatické a kromě toho hlas, který knihu namluvil, mě příliš nesedí.
Na Niedla a Vondrušku autor prostě nemá a soudím, že ani nikdy mít nebude a proto u mě nadobro skončil. Přeji mu však, aby si našel své posluchače, kteří ocení jeho styl vyprávění.
Kniha S cejchem vraha v seznamech
2014 | Milenec rudé komisařky |
2009 | Pražský rozparovač |
2015 | Krvavé léto |
2009 | Vampýr z Koňského trhu |
2005 | Co v učebnicích dějepisu nebylo |
Toto jsem si neskutečně užil a musím říci že se moc moc těším na druhý díl a moc nerozumím nízkému hodnocení.