More pokoja přehled
Emily St. John Mandel
Román o umení, cestovaní v čase, láske a pandémii. V roku 1912 začína osemnásťročný Edwin St. Andrew nový život v Kanade. V roku 2020 Mirella pátra po žene, ktorá je zodpovedná za smrť jej manžela. V roku 2203 Olive Llewellynová z druhej mesačnej kolónie propaguje na Zemi svoj román o pandémii. Všetkých spája husľová melódia ozývajúca sa v termináli vzducholodí. V roku 2401 detektív Gaspery-Jacques Roberts z Nočného mesta na Mesiaci vyšetruje časovú anomáliu a jeho činy môžu zmeniť chod dejín.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2024 , LindeniOriginální název:
Sea of Tranquility, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize More pokoja. Přihlašte se a napište ho.
Moře klidu je neskutečně čtivý román, který své čtenáře vezme na výlet nejen časem, ale také vesmírem. Vyprávění čtenáře seznamuje s životem několika postav, které nejen že jsou každá úplně jiná, ale také žijí v jiných letech, dokonce na jiných planetách.
Tenhle román je jako ovoce – postupně zjistíte jak je šťavnatý, že má několik vrstev a vy je postupně musíte odhalit. Možná se vám některé dílky rozpadnou, ale když je opět k sobě přiložíte zjistíte, že všechno společně souvisí a stačí k tomu jeden maličkatý detail.
Sice Moře klidu nepřekonává Stanici 11, ovšem na to, že Emily St. John Mandelová bude jedna z mých nejoblíbenějších spisovatelek si budu muset velice rychle (a velice ráda) zvyknout. Jo a pozor na stranu 201.
Dvakrát do stejné řeky, Nové šance a další knižní novinky (4. týden)
21.01.2024
Beren a Lúthien, Láska z jiného života a další knižní novinky (47. týden)
19.11.2023
Kniha More pokoja v seznamech
aristokracie, šlechta cestování časem kanadská literatura pandemie sci-fi
Audiokniha.
Autorka na obmedzenom priestore rozohráva tematiku cestovania v čase. Prišlo mi to dosť neprehľadné, bez spätného dohľadávania v e-knihe by som sa v príbehu strácala.
Nemôžem povedať, že by sa to čítalo zle, ale od knižky som očakávala hlbší zážitok.
Rozuzlenie prekvapivé, celkovo 4 hviezdičky.
"Po těch ulicích chodili všichni mnohem rychleji než já, už však nevěděli, že já jsem dřív cestoval až příliš rychle a příliš daleko a neměl jsem už v plánu kamkoliv jezdit. V poslední době hodně přemýšlím o čase a pohybu, o tom, že jsem nehybným bodem ve všem tom neustálém shonu."