Motýlek přehled
Henri Charrière
Z vězeňského pekla umí uniknout jedině Motýlek Francouz Henri Charrière strávil dvanáct let v trestanecké kolonii na Ďábelských ostrovech ve Francouzské Guayaně. Dvacet let po svém úspěšném útěku sedl a napsal o svém životě knihu. O obvinění z vraždy, kterou nespáchal, o odsouzení k doživotí, o deportaci do tropického pekla, kde se ocitl roku 1931, o dvou letech strávených na samotce, o příteli roztrhaném žraloky při pokusu o útěk, o sedmi dalších nezdařených pokusech i o tom posledním, úspěšném, kterým se ve 40. letech dopravil do úkrytu ve Venezuele. Limitovaná edice legendárního románu vychází k pražskému knižnímu veletrhu Svět knihy ve dvou variantách obálek od význačných českých výtvarníků – Michaela Rittsteina a Karla Jerie – je na vás, jakou si zvolíte.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
Papillon, 1969
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Motýlek. Přihlašte se a napište ho.
Filmové zpracování této knihy patří ke “kultovním záležitostem a mnozí z nás ho znají nazpaměť. Při čtení Motýlka zapojujeme fantazii a příběh dostává další rozměr. Krásná kniha
Vypočuté ako audiokniha, natoľko sa mi to páčilo, že som si knihu kúpila. :-)
Pre mňa je to úžasné dielo, je mi jedno, nakoľko je alebo nie je diskutabilný reálny základ, kniha sa číta sama a je po celú dobu zábavná a strhujúca.
Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)
07.08.2022
Knižní novinky (1. - 7. 5.)
01.05.2013
Kniha Motýlek v seznamech
v Přečtených | 1 871x |
v Mé knihovně | 556x |
přátelství, kamarádství boj o přežití zfilmováno paměti, memoáry Francie vězení, věznice dobrodružství rozhlasové zpracování spřízněná duše podle skutečných událostí dobrodružné romány světová literatura útěky z vězeníAutorovy další knížky
2005 | Motýlek |
1971 | Motýlek 1. díl |
1991 | Motýlek 2. díl |
2000 | Banco |
Další zjevení z osmdesátých let minulého století. Oba díly jsem přelouskal a byl neskutečně nadšený. Úžasně napsaný příběh. Je mi dost jedno, zda stoprocentně odpovídá realitě. Podstatné je, že je to kniha, která se čte jedním dechem. Byl jsem nesmírně rád, že se Henri Charriére nakonec dokázal usadit ve Venezuela a žít normálním životem. Film se knize nerovná ani náhodou. Tohle natočit prostě nejde. To se musí skutečně prožít.