Motýlek (2015) | Databáze knih

Motýlek přehled

Motýlek
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537413/bmid_motylek-662fbb21794aa.jpg 5 1285 1285

Francouz Henri Charrière byl v roce 1931 nespravedlivě odsouzen za vraždu na doživotí, strávil dvanáct let v trestanecké kolonii na Ďábelských ostrovech, uprchl a dvacet let poté popsal svůj příběh v bestselleru, jehož filmová verze se Stevem McQueenem v titulní roli obletěla svět.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: audiokniha , Radioservis

Papillon, 1969

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Motýlek. Přihlašte se a napište ho.

asfi
18.02.2025 5 z 5

Zaujimavy dobrodruzny pribeh, odporucam.

Nemo78
10.02.2025 5 z 5

Přečteno jedním dechem. Ano, zřejmě nebude všechno přesně tak, jak je popsáno. Ale co je pravda a co fikce? Občas se každému z nás stávají věci, které radši ani nevyprávíme, protože by nám je stejně nikdo nevěřil.
A když se píše kniha, tak rozhodně autor musí někdy ustoupit těm, kteří platí vydání a také jako každý člověk občas něco upraví.

Isew
09.02.2025 audiokniha 2 z 5

Podle skutečné události, tak jo. Budu tomu věřit. Akorát, že vůbec. Motýlek je všude oblíbený, všude vítaný, všichni mu pomáhají a mají ho rádi. Hned všude hlásí, že utekl z trestanecké kolonie a téměř nikoho nezajímá, za co tam byl. Za vraždu? Ale jsem nevinný, stejně jako všichni ostatní vězni. Úplně jak ve věznici Shawshank. Všichni úplně nevinní. Za všechno může advokát ... To všeobecné nadšení z knihy nechápu. Přivede do jiného stavu své dvě venezuelské manželky (13 a 16). Když obě otěhotní, okamžitě odchází. A co s nimi bylo dál? To ho nezajímá. Hlavní hrdina mi byl nesympatický. Fandit mu? Ani omylem.

Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)

07.08.2022

Knižní novinky (1. - 7. 5.)

01.05.2013

Kniha Motýlek v seznamech