Moudrost starých psů přehled
Elli H. Radinger
Psi jsou úžasní – v každém věku! Život se starým psem nám otevírá oči a srdce víc, než si umíme představit. Staří psi nás mohou mnohému naučit: Například brát každý den jako dar, ničeho nelitovat, starat se o svou smečku, poznat, na čem skutečně záleží, ale také odpouštět nebo brát věci tak, jak jsou. Elli H. Radingerová vypráví napínavé a dojemné příběhy o důvěře, trpělivosti, pozornosti, vděčnosti, intuici, lásce a vtipu, které se pozvolna vytrácejí z našeho uspěchaného života. A ukazuje nám, jak se díky našim čtyřnohým společníkům můžeme naučit zacházet se smutkem a ztrátou. Moudrost starých psů je srdečný a hřejivý kompliment nejlepším přátelům lidí – psům!... celý text
Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: 2018 , Mladá frontaOriginální název:
Die Wessheit alter Hunde
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moudrost starých psů. Přihlašte se a napište ho.
Je to pěkná kniha, bohužel na úroveň knihy Moudrost vlků zdaleka nedosahuje. Pejsky mám rád a zrovna mám štěně, takže nějaké poznatky byly přínosné a zajímavé. Se vším v knize nesouhlasím a zvláště poslední kapitoly o hřbitovech a urnách jsou spíše ujeté než zajímavé! 4/5!
Moudrost starých psů je jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četl (přiznám se nicméně, že množinu nejlepších knih, které jsem kdy četl mám poměrně širokou). Je to moudrá kniha o posledním úseku naší životní pouti v této realitě. Dle názvu se tváří jako kniha o, psech. Chyba lávky. Je to kniha o životě jako takovém. Ať už psím, nebo lidském. Konec konců v tom zase tak velký rozdíl není.
„Pokud se budeme děsit smrti, budeme se děsit života.“
„Vzdát se není porážka. Nemá to nic společného se ziskem nebo ztrátou. Znamená to jen vrátit univerzu, co jsme sami nestvořili a ani stvořit nemohli.“
„Čím intenzivnější bylo naše pouto, tím hlubší je smutek. Je to cena, kterou platíme za lásku.“
Kniha Moudrost starých psů v seznamech
2018 | Moudrost vlků: Jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe |
2018 | Moudrost starých psů |
2019 | Vlčí mluva pro pejskaře - O alfa samcích, dominanci a jiných populárních omylech |
2022 | Dar divočiny |
2023 | Do psího nebe |
Moc pěkná kniha nutící k zamyšlení a vzpomínkám. Každý, kdo dochoval svého psa ví o čem píše. Jen občas trochu vleklejší části.
Doplněno o krásné fotky.