Mozog přehled

Mozog
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399525/bmid_mozog-3aN-399525.jpg 5 53 53

Z temnoty a ticha našej lebky ovláda mozog každodenné príbehy reality a určuje, kým sme. V priebehu svojich výskumov a experimentov sa David Eagleman vydáva do sveta extrémnych športov, trestného práva, neverbálnej komunikácie, genocídy, operácií mozgov, intuície, robotiky a hľadania nesmrteľnosti. Pripravte sa na napínavú výpravu do vnútorných svetov. V zdanlivo nekonečnej sieti miliárd mozgových buniek a biliónov synapsií vzniká niečo, čo by ste tam nečakali: vy sami. Pridajte sa k známemu neurovedcovi Davidovi Eaglemanovi na jeho ceste za odpoveďami na otázky o podstate našej existencie: Čo je vlastne realita? Čo som „ja“? Ako sa rozhodujeme? Prečo náš mozog potrebuje iných ľudí? Ako premenia technológie fyzickú podstatu človeka v budúcnosti? DAVID EAGLEMAN je neurovedec, ktorý sa špecializuje na otázky plasticity mozgu, vnímanie času, synestéziu a prelínanie vedy a sociálnej politiky. Je autorom viac ako deväťdesiatich publikácií a držiteľom niekoľkých patentov. Okrem toho je autorom dvoch medzinárodných bestsellerov: novely Suma a knihy Inkognito, alebo tajný život mozgu. Tiež píše scenáre a uvádza televíznu reláciu The Brain.... celý text

Psychologie a pedagogika Věda Zdravotnictví
Vydáno: , BizBooks
Originální název:

The Brain: The Story of You , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mozog. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

mykes.m
13.02.2021 5 z 5

Kniha je psána pro řekněme "zvídavé laiky". Většina termínů co autor v knize používá jsou velmi stručně a pochopitelně popsány na příkladech z reálného života na různých sociálních situacích. Velmi mě tohle téma zaujalo a proto jsem si při čtení knihy sám od sebe vyhledával informace a další spojitosti o problematice. Rozhodně výborná, naučná a jednoduchá kniha která z vás sice neudělá neurovědce ale skvěle vám rozšíří všeobecný přehled a předá nespočet vědomostí které jsou prostě "frajeřinka" když je znáte :).

Zuzka12627
11.08.2020 5 z 5

Bála jsem se, že to bude spíš taková učebnice, ale nic takového. Velmi hezky zpracovaná kniha s mnoha poznatky i k doplnění znalostí a novými výzkumy zabývajícmi se přítomnosti a budoucností. Určitě doporučuji tuto knihu přečíst.


Greenfingers
05.07.2020 5 z 5

Fascinující pohled do zákoutí a hloubek lidského mozku. Autor se nesnaží zahltit své čtenáře spoustou faktů a odborných termínů. Namísto toho nabízí i pro naprostého laika srozumitelné pojednání s mnoha konkrétními příklady z klinické praxe a výzkumu. Takhle nějak si představuji popularizaci vědy.
Doporučuji!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mozog v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst89x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

věda zdraví mozek lidské tělo

Autorovy další knížky

David Eagleman
americká, 1971
2017  93%Mozek
2012  86%Inkognito
2011  61%Suma