Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha přehled
Philip Carlo
Philip Carlo vychádzal z viac ako dvesto štyridsiatich hodín rozhovorov s Richardom Kuklinským, ktoré uskutočnil v Trentonskej štátnej väznici. Na detailne vykreslenom pozadí Kuklinského osobného života opísal mnohé z údajne viac ako dvesto mimoriadne krutých vrážd, ktoré tento nájomný vrah spáchal. Kuklinského obeťami neboli len tí, ktorí prekážali mafiánom. Viacerí zavraždení sa len ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ak mu niekto spôsoboval problémy, riešil ich vraždou. Carlovi sa dokonale podarilo preniknúť do myslenia jedného z najbrutálnejších masových vrahov v dejinách kriminalistiky. ... celý text
Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2012 , Ikar (SK)Originální název:
The Ice Man: Confessions of a Mafia Contract Killer, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha. Přihlašte se a napište ho.
Nechápu, jak někdo může napsat, že si Richarda oblíbil. Zabil desítky, možná stovky lidí, jen proto, že se blbě koukli.
Ženu mlátil, chudák nevinná holka, jak ji dostal do pařátů, už nikdy neměla klid. První tři děti z ní doslova vykopalprvní ženě jen tak uřezal bradavky.
Otec ho mlátil často a často do hlavy. Rodinné zázemí nula. Jen násilí, krutosti, ponižování, bratra mu otec umlátil.
Kolik takových rodin je?
Kolik lidí zabil, a nikdo to ani nezaznamenal ani nevyšetřoval, prostě tvrdé City, mafie a účty.
Hrozný.
Podezírám ho z pozérství. Celá ta kniha je jen samohana.
Oblibu ani lítost ze mě nevykřeše. Je to strašný, příšerný čtení.
Výborně a detailně napsaná kniha o nájemném vrahovi Richardu Kuklinském, který se neštítil téměř ničeho. Začátek vás ihned vtáhne, u popisu jeho dětství vám zůstane rozum stát, z takového prostředí nemohlo nikdy vzejít nic dobrého. Zhruba uprostřed knihy hrozí přesycení informacemi a příběh si tak vynutí odložení. Mnoho jmen a postav vám to totiž vůbec neusnadní. Závěr přečtete jedním dechem. Autor má obdiv za to, kolik informací sesbíral a že z nich utvořil ucelený příběh.
Knižní novinky (3. - 9. 2.)
02.02.2014
Kniha Mraziar. Spoveď mafiánskeho nájomného vraha v seznamech
2014 | Ledař: Zpověď nájemného vraha |
2022 | Richard Ramirez: Night Stalker |
2010 | Mafiánsky hrobár |
2012 | Gaspipe |
Velmi detailní vyprávění o dětství, dospívání i dospělosti jednoho z nejhorších vrahů všech dob. Richard Kuklinski byl bestie, ale také týrané dítě. Byl krutý a zároveň milující manžel, bezcitný vrah se zásadou, že ženy a děti nevraždí.