Mrazivá náruč přehled

Mrazivá náruč https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506347/bmid_mraziva-naruc-VMZ-506347.png 4 210 210

Ve chvíli, kdy devatenáctiletá Valerie jen o vlásek unikne pronásledovateli, netuší, že tím právě odsoudila k smrti svého o dva roky mladšího bratra Romana. Dosud byla přesvědčená, že ví o svém milovaném bráškovi vše. Po jeho smrti však vyvstávají nečekaná tajemství, při jejichž odhalování Valerie probudí i démony vlastní minulosti. Ani Romanova šestnáctiletá přítelkyně Laura nemá již na první pohled úplně ideální rodinu. Navíc má brzy vyjít najevo zcela zásadní fakt, který změní víc, než by jí bylo milé... Příběh inspirovaný autorčinými zážitky z dětství ukazuje, co všechno může odstartovat jedna tragická událost.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivá náruč. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (88)

anezkatrp
22.04.2024 5 z 5

Jsem šťastná, že jsem na knihu narazila v knihovně. Příběh mě chytl od první stránky. Nakonec jsme se čtením končila pozdě v noci. Doufám, že má autorka na cestě další knihu.

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Už od přečtení Dokonalého propojení jsem na svůj seznam oblíbených českých autorů zapsala vynikající autorku Janu Jánskou.

Mrazivá náruč mi přišla skvěle propracovaná, není tu tolik postav jako u Dokonalého propojení, a přesto mi pohledy z různých úhlů přišly velmi zajímavé a skvěle doplňovaly děj.

Líbí se mi, že až do konce není jisté, kdo je vrahem. Nemám ráda, když vraha odhalím moc brzy, a ještě míň když mi ho odhalí sám autor, protože se to pak vždy zvrtne v pro mě nudnou policejní práci.

V knize nechybí ani pořádné psychologické drama, kdy Vás zákonitě musí dojmout Valeriin příběh, která kvůli své matce neměla lehké dětství. Musím říct, že jsem dlouho necítila k nějaké postavě takovou antipatii jako k její matce Marcele. Postavy autorka umí napsat opravdu fenomenálně, mám pocit, že občas stejné lidi, jakými byly postavy v knihách, potkávám na ulici.

Dokonce jsem se dočkala i romantického příběhu, který byl sice jen na pozadí, ale to jiskření mezi postavami bylo téměř hmatatelné.

Závěrečný zvrat byl natolik wau, že nad ním doteď přemýšlím. Knihu Vám doporučuju všemi deseti!

Za štafetu moc děkuji @janskajanna

IG: @freya_zlaskykpribehum


Saranceee
05.03.2024 5 z 5

Tak tohle byla jízda. Zvrácená matka, vlastně obě matky. Autorka bravurně vykreslila charaktery postav, přesně vystihla prostředí, že jsem vždycky měla pocit, že jsem při tom. Ať už jsem četla o Valériině rodině, policistech nebo drogovém prostředí. Svět nula byl něco, ještě teď mi běhá mráz po zádech. A babča Macháčková? Ta byla top! Vlastně mi až teď došla spojitost názvu s příjmením hlavní hrdinky a dějem! Tleskám i za romantickou linku, která vůbec nerušila, a za skvělé policisty, oblíbila jsem si všechny. Doufám že autorka brzo něco napíše, protože tohle bylo úplně top, kort když jde o Českou spisovatelku.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)

19.02.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrazivá náruč v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených204x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených12x
v Knihotéce106x
v Chystám se číst118x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech3x