Mrazivé pouto (2025) | Databáze knih

Mrazivé pouto přehled

Mrazivé pouto
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550392/bmid_mrazive-pouto.jpg 4 81 81

Někdo se přetvařuje. Někdo ji nenávidí. Někdo jí lže. Amber má přítele, pracuje v marketingu a večer si ráda zajde s kamarádkou na skleničku. Molly je nezadaná, pracuje v kavárně a miluje pečení dortů. Na první pohled dvě zcela odlišné mladé ženy. Ale co na ten druhý? Nic není takové, jak to na první pohled vypadá. Každý má svoje tajemství. A některá z nich by měla zůstat pohřbená hodně hluboko.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivé pouto. Přihlašte se a napište ho.

Lovana
dnes 4 z 5

Druhá kniha autorky, na kterou se po přečtení první knihy hodně těšila. Ani tentokrát nejsem zklamaná, nicméně mně osobně se o něco více líbila první kniha autorky.
Do knihy jsem se rychle začetla, oblíbila jsem si Molly a její kouzlení v kuchyni mi vyvolávalo chuť na něco dobrého, několikrát v průběhu čtení jsem si řekla Mňam, to bych si dala. Prostředí kavárny a zdejší postavy mě bavily, méně jsem si oblíbila Amber i lidi, kolem ní, s výjimkou tetičky Josie. První část knihy pro mě byla překvapením, i když mě některé věci při čtení napadly. Druhá část knihy už pro mě byla předvídatelnější, v jednu chvíli jsem se divila proč se tam něco objevilo, přišlo mi to tam přidané docela na sílu, ale nakonec to bylo velmi důležité. Přestože jsem již v průběhu čtení vytušila, jak to vlastně celé bylo, tak na úplném konci jsem stejně byla překvapená, zejména tím, jak některé postavy k tomu, co se stalo a kdo za to mohl přistoupily (nicméně usvědčující důkaz bych čekala, že pachatel buď zničí/zbaví se ho nebo ho alespoň lépe ukryje). Celkově v druhé části knihy jsem často kroutila nad chováním některých postav hlavou, je to opravdu hrozné, jak se někteří lidé chovají (bohužel věřím, že podobní lidé existují i ve skutečnosti) a jaké škody dokáže na člověku udělat ne zrovna dobré dětství.
Každopádně mě kniha opět bavila, příběh mi rychle utíkal a i vzhledem k délce knihy jsem ho měla přečtený raz dva. A i když se mi první kniha líbila o něco více, tak pokud vyjde další kniha autorky, tak po ní opět ráda sáhnu.

Hodnocení 4*/5*

Aghatte
01.03.2025 1.5 z 5

Kniha mě absolutně nebavila,
připomínala neskutečně nudný a zbytečně dlouhý jídelní lístek.
Nechápu umístění knihy české autorky do cizích
( vymyšlených ) reálií a cizí jména. Zápletka hodně krkolomně všroubovaná mezi polední menu a dezert.
A už vůbec nechápu, proč každý rádoby thriller musí mít v názvu
Mrazivý-á-é.
Velké zklamáni, a ani obálka se tentokrát nepovedla, tak klišoidní, každý musí mít pocit, že už to četl.

čef
01.03.2025 3 z 5

I takové knihy se píší a čtou, ale pro mne v žádném případě nejsou. Tolik pečení a servírování a pití kávy a čaje a nákupy oblečení, to prostě nedám. Mezitím je sice nějaký příběh ale s naprosto nepravděpodobnou zápletkou, něco o závisti a šikaně slabších v rodině a ve škole.. Možná však, že se autorka k něčemu lepšímu v dohledné době propracuje, což jí samozřejmě velmi přeji.

10 nejčtenějších knih (únor)

15.02.2025

Řekni ano, Akarnae a další knižní novinky (3. týden)

12.01.2025

Kniha Mrazivé pouto v seznamech