Mŕtva v lodenici přehled

Mŕtva v lodenici
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306067/mid_mrtva-v-lodenici-Cd9-306067.jpeg 4 567 567

Hercule Poirot série

Ďalšia skvelá detektívka Agathy Christie vychádza prvýkrát v slovenčine. Manželia Stubbsovci, bohatí majitelia sídla Nasse House v Devone, dostanú nezvyčajný nápad usporiadať pre hostí letnej slávnosti hru na vraždu a jej organizovaním poveria známu autorku detektívok Ariadne Oliverovú. Pani Oliverová má tušenie, že v dome niečo nie je v poriadku, a tak zavolá svojho priateľa Hercula Poirota, aby spolu s ňou dozrel na prípravy. Napriek tomu počas slávnosti príde o život dedinské dievča, ktoré hralo úlohu obete. Nik nechápe, prečo by niekto chcel zabiť jednoduchú, naivnú dievčinu. Vzápätí však bez stopy zmizne krásna manželka pána domu, a keď dôjde k ďalšiemu, zdanlivo nesúvisiacemu úmrtiu, Hercule Poirot má zrazu plné ruky práce...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Dead Man's Folly, 1956

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mŕtva v lodenici. Přihlašte se a napište ho.

Aknel26
27.01.2025 5 z 5

Díky Ježíškovi se mi podařilo zkompletovat celou sérii knih z černé edice, kterou léta vydával Knižní klub. Můžu říct, že v knihovně ta dlouhá řada vypadá krásně! Z radosti nad takovým úspěchem jsem sáhla po jedné z nově získaných knih.
Myslím, že jsem ji už kdysi četla nebo viděla filmové zpracování (anebo autorčiny myšlenkové pochody mám za ta léta prokouknuté), takže řadu indicií jsem uhodla, nicméně závěrečné rozuzlení bylo perfektní, promyšlené a pro mě tedy nečekané. Tentokrát nechyběl ani humor, paní Ariadna je prostě kouzelná a i Hercule Poirot měl řadu až jízlivých poznámek.

sgjoli
26.01.2025 4 z 5

Byť mám knihu doma v tištěné podobě, nakonec jsem poslouchala jako audioknihu v podání skvělého Lukáše Hlavici a bavilo mne to hodně.
Zápletka knihy je zajímavá, vtáhlo mne to do děje hned od začátku. Hercule Poirot opět výborný, Ariadna Oliverová tomu dodala šmrnc a jiskru. Pachatele jsem vůbec neodhadla, což mám na detektivkách vždycky ráda, když mne autor(ka) dokáže přechytračit. Tuhle knihu za sebe řadím rozhodně k tomu lepšímu (resp. mému oblíbenějšímu) z pera autorky.
Do mých TOP děl od A. Christie se kniha sice nedostala, ale rozhodně mohu doporučit.

petrarka72
29.11.2024 3 z 5

Tentokrát jako by měla detektivka Lady ACh dvě části. Poměrně nanicovatý průběh, který koření akorát paní Oliverová a její nápady - ta atmosféra zla byla tentokrát plíživá natolik, že jsem ji nijak zvlášť nevnímala. Ale rozuzlení je dechberoucí a příběh, zpětně vzato, silný.

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022

Kniha Mŕtva v lodenici v seznamech

v Mé knihovně286x