Mŕtve jazero přehled

Mŕtve jazero
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344059/bmid_mrtve-jazero-ZqP-344059.jpg 4 14 14

Desivý príbeh o dedičstve studenej vojny. Jeržan vyrastá v odľahlej časti sovietskeho Kazachstanu, kde sa testujú jadrové zbrane. Zamiluje sa do susedovej dcéry a v jeden večer, aby na ňu spravil dojem, skočí do zakázaného jazera. Rádioaktívna voda Jeržana zmení. Nikdy z neho nevyrastie muž, zatiaľ čo z dievčaťa, ktoré miluje, sa stane krásna žena.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Inaque

Вундеркинд Ержан, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mŕtve jazero. Přihlašte se a napište ho.

netopýr088
19.08.2022 4 z 5

keď sovieti hádzali atomové bomby v dosahu vlastných ľudí, stačilo neďaleko postaviť jadrové pracovisko, aby sa mnohé vysvetlilo. Ľudia zomierajúci na záhadné choroby, vymierajúca step a jeden nadaný chlapec, ktorému voda z jazera spôsobila rastovú poruchu. Ale to všetko sa deje akoby na pozadí. V popredí je láska mladých ľudí... Hamid Je moja láska napísal kritickú romantickú tragédiu.

Iveta248
15.11.2020 4 z 5

Rozprávanie Jeržana - dospelého muža v tele dieťaťa - o svojom detstve, rodine, susedoch, kamarátke, hudbe. Príbeh v časoch studenej vojny. Poetika, básničky a pesničky v origináli prepojili jednotlivé dejové línie. Zaujímavé čítanie, aj keď mená a názvy pre mňa ťažko zapamätateľné.

čika
15.12.2018 4 z 5

Poetika krutosti. Obcas som sa stracala v menach, prepojeniach, legendach a realite, ale nevadilo mi to

Kniha Mŕtve jazero v seznamech

Autorovy knížky