Mrtvý na Pekelném vrchu přehled

Mrtvý na Pekelném vrchu
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542090/bmid_mrtvy-na-pekelnem-vrchu.jpg 4 1038 1038

Kapitán Stein a notář Barbarič na stopě zločinu v habsburském císařství za vlády Rudolfa II. První z řady historických detektivek s prvky špionážního a konspiračního thrilleru, ale i hororu a mysteriózního či dobrodružného románu. Hrdiny jsou kapitán Joachim Stein (válečný veterán, drsný, přímočarý, často prostořeký, zručný se zbraněmi všech druhů) a notář Matěj Barbarič (právník, vzdělanec, diplomat, cestovatel... avšak se slabostí pro „ženy a víno“). Odehrává se na území Horních Uher v oblasti královských horních měst, do kterých se pokouší proniknout Turci. Zápletka se týká odhalení velezrady mezi vysoce postavenými představiteli Svazu horních měst – kdo se nechal podplatit Osmany a posílá jim informace o rozmístění vojsk a horských cestách? Případ se proplétá s vraždou štiavnického šlechtice a strašidelnými příběhy o prokleté měšťance Barboře Rosselové, jejíž duch se údajně zjevuje v doprovodu pekelných psů.... celý text

Detektivky, krimi Literatura slovenská Historické romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Mŕtvy na Pekelnom vrchu, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvý na Pekelném vrchu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (263)

DraculasLady
07.08.2024 5 z 5

(SPOILER) Syrový přístup k věci - to mám ráda. Knihu jsem vždycky těžko odkládala, když už nebyl čas plout příběhem dál. Velice mile mě překvapila. Přečetla jsem už mnoho středověkých "detektivek", ale tahle měla opravdu něco do sebe a dlouho si budu její příběh pamatovat. Hlavní postavy měly vypracované charaktery, stejně tak hlavní podezřelí a oběti řádění hamižnosti. Pozadí tureckých válek dávalo autorovi rozšířené možnosti, jak je použít. Tu, kterou si nakonec vybral, byla vlastně nejméně škodná, ale napichování jsme se přesto nevyhnuli.

animovanej medv
02.08.2024 5 z 5

Velice příjemná detektivka ze středověkého prostředí. Nelze nesrovnávat s knihami od Vlastimila Vondrušky a podle mého pan Červenák píše líp. Líp se z mého pohledu vyrovnává s věcmi, které ve středověku byly běžné, ale dneska už bychom nazvali nemorální. Líbí se mi, že se zde neštítí mučení, protože to prostě patří do té doby, narozdíl od Vondřušky a zároveň nezachází do nechutných detailů. Též mi více sedí to, jakým způsobem ztvárňuje ženské postavy. Vondruška mi přijde je často bere tak, jak se brali ve středověku (snad kromě Rozárky), pan Červenák se nesnaží přepsat dějiny tím, že by z nich dělal samostatné a na mužích nezávislé feministky, ale ženy tu mají rozum, šmrnc a humor. To se mi líbí.


irousek9
10.07.2024 5 z 5

Od tohoto autora pro mě první kniha a naprosto super počteníčko. Zajímavé, napínavé, svižný děj. Parádní.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024


Velký knižní čtvrtek (20. 3. 2014)

16.03.2014


Knižní novinky (25. 9. - 2. 10)

25.09.2013


Citáty z knihy (1)

Ve válce ti špatná pověst slouží lépe než odvážné srdce. Obrací nepřátele na útěk, ani nemusíš seknout šavlí.


Kniha Mrtvý na Pekelném vrchu v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených1 345x
ve Čtenářské výzvě273x
v Doporučených79x
v Knihotéce384x
v Chystám se číst331x
v Chci si koupit63x
v dalších seznamech13x