Mrtvý v obecném zájmu přehled
Petr Eidler
Menší město prožívá mimořádnou událost. V kulturním domě probíhá akce, přenášená televizí - charitativní koncert na podporu dětských domovů, seniorů a postižených... Akce se však vymkne pořadatelům z rukou a v zákulisí dojde k brutální vraždě, obětí je jeden z drobných podnikatelů.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvý v obecném zájmu. Přihlašte se a napište ho.
Tak nevím, jestli jsem nečetl něco jiného než ostatní, ale mě se tato živá kriminálka velmi líbila. Děj není roztáhlý, vše se odehrává v řádu dní, respektive jde o příběh popsaný den po dni, a ten netrval déle než jeden týden. Skvěle vykreslené postavy, víceméně venkovské prostředí včetně běžného života lidí tam. Do toho zasazená vražda člověka, o kterém se záhy dozvídáme všelicos, a tak se okruh podezřelých rozšiřuje přímo geometrickou řadou. Děj má spád, a nebýt takové "plytké" pointy, tak bych dal bez mrknutí oka plný počet. Nicméně, kdosi tady zmínil, že jde údajně o nejslabší knihu autora, takže pokud je toto pravda, jdu okamžitě shánět další Eidlerovy knihy, protože tento styl mi více než vyhovuje.
Z mého pohledu zatím nejslabší detektivka, kterou jsem od autora přečetla.
Jeho novější knihy jsou výrazně lepší.
Kniha Mrtvý v obecném zájmu v seznamech
české detektivky a krimi maloměsto
2015 | Na šábes se nevraždí |
2016 | Nahá s Davidovou hvězdou |
2008 | Klub elitních milenců |
2006 | Muž na špinavou práci |
2018 | Smrt konvertity |
Po knize jsem sáhla v knihovně na "doplnění stavu", protože jsem si íd pana Eidlera před časem četla knihu Na šábes se nevraždí. Ta se mi líbila. Tahle ne a příště si dám pozor