Můj cizí jazyk přehled

Můj cizí jazyk
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551260/bmid_muj-cizi-jazyk.jpg 4 17 17

Hlavní hrdina přichází kvůli rakovině o jazyk, a rozhodne se zveřejnit inzerát, že za sebe hledá mluvčího. Jako jediný zájemce se však přihlásí starší žena. Můj cizí jazyk je podobenstvím o lidském (ne)porozumění a (ne)dorozumění, o síle jazyka a slov, která mohou vyznívat do prázdna, zraňovat a ubližovat, ale také oslovovat, pomáhat a hladit, vždy jedině podle toho, jak člověk s darem svého jazyka naloží.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský

Ma langue étrangére, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj cizí jazyk. Přihlašte se a napište ho.

TinaBookBlog
19.02.2025 5 z 5

Hlavní hrdina knihy přichází o svůj jazyk a stává se jen tichým pozorovatelem ve světě. Před nemocí svůj jazyk používal k tomu, aby lidem ubližoval a nyní neřekne ani slovo.

Kniha, která není objemná formou, ale obsahem. Na cca 160 stránkách je nám odvyprávěn příběh, který má nesmírnou hloubku. Donutí vás se zamyslet, jak důležité je pro nás moci vyjádřit svůj pocit, myšlenku, náladu... Ale zároveň, jak díky schopnosti vyjadřování můžeme lidem jednoduše ublížit nebo je podpořit.

Kniha se čte lehce a stránky ubíhají jedná za druhou. Některé pasáže je třeba brát trochu s nadsázkou. Tak jako tak, za mě se jedná o velmi povedenou knihu, která nutí k zamyšlení. Rozhodně doporučuji!

Bubulka
28.01.2025 4 z 5

Příjemná oddechovka k zamyšlení.

lalela
13.01.2025 5 z 5

Když jsem knihu začala číst, myslela jsem, že bude úplně o něčem jiném. Ale zasáhla mě. Jazyk je tady vylíčený jako velice důležitá součást života, což si normálně zdravý člověk neuvědomuje. Zasáhl mě hlavně konec knihy, kde bylo vše trochu jinak. Zkrátka, měli bychom si vážit toho, co máme a nebrat některé věci jako samozřejmé a na lehkou váhu.

Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)

22.09.2024

Kniha Můj cizí jazyk v seznamech

v Mé knihovně21x

Autorovy knížky