Můj druhý dědeček přehled

Můj druhý dědeček
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445423/bmid_muj-druhy-dedecek-0kG-445423.jpg 5 22 22

Pro malou Nelu je dědeček jejím nejlepším kamarádem. Zažívají spolu denně spoustu dobrodružství. Po návratu z dovolené ale malá Nela objeví úplně jiného dědečka. Nejen, že se chová úplně jinak, ale dokonce i zapomene, jak se jeho vnučka jmenuje. Pěkný příběh pro menší děti vyobrazující problémy stáří, a sním spojená úskalí.... celý text

Zdraví Pro děti a mládež
Vydáno: , Pasparta

Mein Andersopa, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj druhý dědeček. Přihlašte se a napište ho.

brebta
29.11.2024 4 z 5

Krásná kniha přibližující problém alzheimerovy choroby dětem. Velmi laskavě, srozumitelně a mile ukazuje postupnou proměnu chování. Kéž by všechny rodiny byly tak chápavé.

Bonda
09.09.2024 5 z 5

Sedmiletá vypravěčka popisným způsobem líčí postupnou proměnu původně akurátního dědečka. Jednoho dne namísto pozdravu vyplázne jazyk na sousedku a zlobí se, když se tomu vnučka diví. Jindy maluje špenátem na zeď nebo oslovuje členy rodiny nesprávnými jmény. Bývá smutný a trápí ho, že se nemůže rozpomenout na samozřejmé věci. Holčička spolu s maminkou situaci zhodnotí dojemnou zkratkou, že teď má tedy dva dědečky – jednoho z dřívějška a druhého současného, o kterého pečuje. A sám dědeček to může vnímat tak, že má dvě vnučky.

bea.mari
16.10.2022 5 z 5

Je to hezké, i když je to trochu smutné.

Kniha Můj druhý dědeček v seznamech

Autorovy knížky

Rolf Barth