Můj manžel a já přehled

Můj manžel a já
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384842/bmid_muj-manzel-a-ja-5yW-384842.jpg 4 126 126

Biografie Alžběty II. a prince Philipa – autorka se věnuje téměř výhradně osobnímu a rodinnému životu britského královského páru, neřeší tedy politické události. Zachycuje zákulisí britského dvora, přináší řadu zajímavostí, drobných detailů a historek, vysvětluje otázky protokolu a britských zvyklostí. Kniha je napsána čtivě, kvalitně a historicky věrohodně, živě vykresluje prostředí paláců, banketů i rodinných vztahů.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Ikar (ČR)

My Husband and I: The Inside Story of 70 Years of the Royal Marriage, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj manžel a já. Přihlašte se a napište ho.

PetkaS.
17.12.2024 3.5 z 5

Tato kniha se mi poměrně špatně hodnotí, i když jsem si dala nějaký čas na vnitřní zpracování. Za mě, jakožto čtenáře neznající dobře Britské potažmo Evropské šlechtické rody, tam bylo příliš mnoho jmen, ve kterých jsem se ztrácela. Na druhou stranu tato kniha ukazuje, jak nesmírně těžký musel pro Philipa být život v královské rodině a jak obrovská láska k Alžbětě ho musela držet aby v ní setrval celý život.

mari.seri
29.04.2024 4 z 5

Po knize jsem sáhla po přečtení životopisu královny Alžběty II. (Královna - M. Dennison) a shlédnutí seriálu Koruna. Nehledejte v knize senzace o mladších členech rodiny (Harry, Diana, Kate), protože kniha se opravdu věnuje Alžbětě a Philipovi. Za mě pěkně napsané a líbilo se mi i rozdělení do tématických kapitol. Dozvěděli jsme se tak nejen o životě královského páru, ale i o chodu paláce, povinnostech, zájmech,... Bylo krásně popsáno, jak důležitou roli hrál Philip v životě královny.

simca9342
30.12.2023 3 z 5

Přečtená loni.
Jaký byl život princezny a později královny Alžběty II. a prince Philipa jako páru? Faktogragických knih o každém z nich je hodně, ale takovou kde by byly popsané povahy, rutiny nebo zvyklosti jednotlivců včetně vzájemného setkání a manželství byste do r. 2018 nenašli. Požadavkům od autorčiných čtenářů a nejen od nich, ale i okolí spisovatelka vyhověla a vznikla takhle kniha. Co se mi na ní ale nelíbilo byla autorčina nesnášenlivost vůči princezně Dianě. Proto si plánuji o ní něco přečíst.

Knižní novinky (30. července - 12. srpna)

30.07.2018

Kniha Můj manžel a já v seznamech

v Mé knihovně121x