Můj oxfordský rok přehled
Julia Whelan
Poutavý román o lásce nehledané, ale přesto nalezené, a o snech, které někdy musíme opustit, abychom mohli začít žít. Američanka Ella Durranová byla od dětství rozhodnutá studovat v Oxfordu, a to se jí nyní konečně vyplnilo. Se stipendiem v kapse a s nabídkou práce snů v politické kampani Ella začne svou roční stáž plná očekávání a vznešených cílů. Ty však záhy naruší jistý sebevědomý, drzý a neuctivý chlápek, a jak Ella zjistí, její budoucí učitel. Počáteční nedorozumění se ale brzy vysvětlí a Ella a Jamie se začnou sbližovat. Lehká romance brzy přeroste v něco hlubšího, ale pak se Ella dozví, že Jamie před ní skrývá životně důležitou informaci. Náhle stojí před těžkou volbou: má se otočit zády k muži, kterému právě začala propadat, a jít za svými celoživotními sny, anebo podstoupit těžkou zkoušku spolu s ním – a doufat v nemožné?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
My Oxford Year, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj oxfordský rok. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Moc pěkná a chytlavá kniha, četla se mi velmi dobře. Knihu jsem dostala jako dárek, takže jsem vůbec netušila, o čem je a do půlky knihy jsem si myslela, že to bude klasická "lovestory" od nezávaznosti k lásce, což by mi nevadilo, protože postavy mi byli sympatické. V půlce knihy se to zlomilo a děj se vydal úplně jiným směrem, než jsem očekávala. S odhalením nemoci se čtenář nově setkává s dojemností a s očekáváním smutného konce. Závěr knihy bych ocenila více rozvinutý, přišel mi poměrně neutrální a možná trošku nedokončený, ale ve své podstatě prostě ze života. Jedinné, co mě v knize moc nebavilo byly mnohdy až filizofické myšlenky a dumání nad životem, ale k příběhu a prostředí, kde se děj odehrával se to patrně hodilo.
Kniha ROK V OXFORDE je mojou prvou prečítanou knihou od autorky. Táto na prvý pohľad nenápadná kniha v sebe ukrýva nielen romantický, ale aj dojemný príbeh plný lásky a oddanosti. Autorka napísala príbeh, ktorý je veľmi autentický a reálny, podarilo sa jej veľmi dobre opísať emócie a prežívanie jednotlivých postáv. Ďalej kladne hodnotím opis prostredia Oxfordu a Oxfordskej univerzity, vďaka autorke som sa ocitla v príbehu a pozerala som sa na opisované miesta Eleanorinými očami. Krátke kapitoly dopomohli k tomu, že dej rýchlo plynul. Príjemným obzvláštnením boli aj úryvky básní na začiatku každej kapitoly. Kniha sa mi veľmi páčila, vyvolala vo mne veľa emócií a obsahovala aj hlboké myšlienky, takže ma prinútila sa aj trošku zamyslieť.
Knižní novinky (19. - 25.11.)
19.11.2018
Kniha Můj oxfordský rok v seznamech
“Znát a milovat jinou lidskou bytost je základem veškeré moudrosti.
Krásná, milá kniha. Líbila se mi.