Můj šálek umění přehled

Můj šálek umění
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507039/bmid_muj-salek-umeni-vhH-507039.jpg 5 17 17

Také máš svůj oblíbený šálek? Je ti tak milý, že si ho chceš namalovat? Řekneš si, taková obyčejná věc... I velcí umělci malovali obyčejné věci. Na stránkách knížky, kterou právě otvíráš, se s šálkem potkáš hned několikrát, uvidíš, že tě pokaždé něčím překvapí. To je totiž jeden z důležitých úkolů umění — vidět a ukazovat svět nově i nečekaně. Schválně si před sebe na stůl postav svůj oblíbený hrneček, obrať list a podívej se, jak by ho možná viděl...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj šálek umění. Přihlašte se a napište ho.

Karolína18
12.12.2023 5 z 5

Opravdu je mi líto, že jsem takové knihy neznala, když jsem byla malá. Moc se mi líbí zpracování, interaktivita. Nenásilnou formou se každý čtenář mnoho naučí.

Iki1
02.03.2023 5 z 5

Tohle se hodně povedlo. Jak by se dal výtvarně zpracovat tvůj oblíbený šálek? Autorka ho představuje ve stylu Vincenta van Gogha (i s uříznutým uchem), Egona Schieleho (s výrazem obličeje), Františka Kupky (pěkně v pohybu), Kazimira Maleviče (pamatujete černý čtverec na bílém pozadí?),Vasilije Kandinského (samý rytmus), Pieta Mondriana (vzpomínáte na pravoúhlé linie a využití tří základních barev?), Pabla Picassa (s až děsivým výrazem), Edwarda Hoppera (s lidmi pijícími svůj šálek kávy v jinak prázdné kavárně). A nechybí ani Jajoi Kusama se svými puntíky (tady si šálek musíme objevit posunutím podložky). Prostě skvělé představení moderního umění pro školní děti.

Kniha Můj šálek umění v seznamech

malíři odklápěcí okénka pohyblivé prvky

Autorovy knížky

Katerina Karolik