Můj stát: Putování s českým lvem za národními patrony a světci přehled

Můj stát: Putování s českým lvem za národními patrony a světci
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356976/bmid_muj-stat-putovani-s-ceskym-lvem-za--b81-356976.jpg 5 13 13

Kdo jsou nejvýznamnější patroni a světci naší země? Kým byli za života a jaký význam měli a mají pro naši zemi a pro evropskou civilizaci? Český lev v této knize seznamuje děti s Cyrilem a Metodějem, se svatou Ludmilou, svatým Václavem a mnoha dalšími význačnými postavami. Prostřednictvím osudů světců zároveň provede čtenáře českými dějinami a obohatí jejich znalosti o to, co v učebnicích nebývá.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj stát: Putování s českým lvem za národními patrony a světci. Přihlašte se a napište ho.

bigbabe
09.07.2024 4 z 5

Je to sice kniha pro děti, nevím, jestli tam bylo napsané nějaké věkové rozhraní a jak se dnes dělají knihy pro děti. Prostě, myslím, že je dobrá i pro dospěláka, který tuto historii zameškal, protože učitelky v přechodném období revoluce možná chudák nevěděli, co a o kom učit.
EDIT: Tento komentář měl být k Můj stát : putování za českými prezidenty, ale ono to vlastně sedí na oboje.

kolacky
23.07.2023 5 z 5

Souhlasím, je to moc dobře udělaná knížka. Měla by mít místo v každé rodině.

Jarka_rybář
08.10.2020 5 z 5

Výborná kniha přibližující srozumitelnou formou české světce.

Kniha Můj stát: Putování s českým lvem za národními patrony a světci v seznamech

Autoři knihy

Martin Velíšek