Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil přehled

Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329670/bmid_muj-zivot-v-jeho-tlapkach-vypraveni-oyB-329670.jpg 5 67 67

Wendy Hillingová trpí vzácnou genetickou vadou označovanou jako nemoc motýlích křídel. Ta způsobuje, že se jí při sebemenším nárazu trhá kůže a naskakují puchýře. Zlatý retrívr Ted, kterého Wendy spolu s „Psími společníky“ vycvičila, je zřejmě jediným asistenčním psem v Británii, který je oporou osobě postižené touto nemocí. Pomohl jí vrátil sebedůvěru a nezávislost. Wendy se teď na Teda naprosto spoléhá a on už jí zachránil život tolikrát, že to přestala počítat. Můj život v jeho tlapkách je příběh, který dojme a zahřeje u srdce. Je o vztahu člověka a zvířete, o životě s postižením, o překonávání strastí stejně jako o mimořádných zvířecích schopnostech. Inspirativní příběh o neobyčejném poutu mezi Wendy a Tedem je současně příběhem o autorčině podivuhodném životě, o její nemoci a celoživotním boji s nepřízní osudu i o tom, jaký převrat v jejím životě Ted způsobil.... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata
Vydáno: , Mladá fronta

My Life In His Paws: The Story of Ted and How He Saved Me, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil. Přihlašte se a napište ho.

lucie.koho
21.08.2024 5 z 5

Úžasná kniha o úžasných psích pomocnících. Jsem velký milovník psů, takže se mi kniha velmi líbila. Během čtení se vám střídají emoce. Velmi příjemně napsaná kniha.

Han-nah
16.02.2022 5 z 5

Pes je srdeční záležitost. Kniha je smutná i veselá, nelze hodnotit styl psaní, ale to, co si při čtení uvědomíme. Radost ze života, vděčnost a lásku nejen k lidem, ale i zvířatům, které lásku vracejí.. Wendy vypráví velice emotivně o tom svém životě s genetickou chorobou EB - tzv. nemoc motýlích křídel. Křídla motýlů jsou krásná, jemná, ale tato nemoc je krutá a bolestivá.
Již od dětství je k sobě velice tvrdá a snaží se nemoci přizpůsobit a bojuje. Je matkou, manželkou, miluje zvířata, koně, ale hlavně psy a ten její top je zlatý retrívr.
Kdo očekává příběh ze života obyčejného psa bude překvapený. Asistenční psi jsou cvičeni pro konkrétního člověka. Jejich výcvik je velmi náročný a drahý. Wendy měla odvahu a štěstí tzv. na lidi, že tato organizace tu pro ně je.
I pes si vybírá svého pána a Teddy se stal její součástí , nezbytným pomocníkem, zachráncem a jistotou jejího života.
Kniha mě chytla za srdce. Přeji všem potřebným takovou pomoc.

Jirinamac
09.02.2022 5 z 5

Nádherný příběh. Autorka bojuje s těžkou genetickou nemocí motýlích křídel, ale v nesnadném životě jí hodně pomáhají její oddaní a věrní psi. Po dočtení knížky je možné její příběh dále sledovat na FB.

Kniha Můj život v jeho tlapkách - Vyprávění o Tedovi a o tom, jak mě zachránil v seznamech

v Mé knihovně53x