Můj známý Vili Feld přehled
Arnošt Lustig
Vili Feld je příběhem o člověku, který kdysi slíbil pomoc emigrantovi v nouzi, nesplnil slovo a trápí ho celoživotní výčitky svědomí. Když později hodnotí svůj život a sčítá klady a zápory svých činů, nesplněné slovo zeje v tomto výčtu jako černá díra. Kniha je duševní mapou dvou lidí, jejichž osudy se na několik dnů nakrátko střetly v Římě roku 1950 a kteří již nikdy neměli příležitost se znovu setkat.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj známý Vili Feld. Přihlašte se a napište ho.
Jak se mi Kateřina Horovitzová líbila, tak jsem tuto knihu nepochopila. Popisek děje mi přijde jak k jiné knize. Jsou to útržky vzpomínek a filosofických otázek, příběh v podstatě žádný... Ale určitě by hodně "myšlenkově" založenému člověku mohla sednout.
Kniha Můj známý Vili Feld v seznamech
2002 | Démanty noci |
2001 | Colette z Antverp |
2007 | Dita Saxová |
1968 | Hořká vůně mandlí |
2003 | Krásné zelené oči |
Typicky "lustigovská" knížka se spoustou zamyšlení a vzpomínek na válku. Rovnání s vlastním svědomím, s tím, co člověk udělal, co musel udělat, aby přežil. Sice mě neupoutala tolik, jako další knihy o Vili Feldovi (Collete, Lea), ale přesto si 4* víc než zaslouží.