Mukl přehled

Mukl
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453018/bmid_mukl-wK9-453018.jpg 5 124 124

Přežil, ale nikdy nezapomněl. Kolik ran dokáže člověk přijmout, než učiní falešné doznání? Jak silná je vůle žít na místech, kde je smrt vysvobozením? Je možné projít peklem a zůstat přitom člověkem? Kniha inspirovaná skutečným příběhem muže, který byl ve vykonstruovaném procesu odsouzen k patnácti letům odnětí svobody. V pouhých 19 letech prošel velmi krutými výslechovými metodami StB a na vlastní kůži okusil lidskou krutost v její nejsyrovější podobě. Nejinak tomu bylo po vynesení rozsudku. Osm let strávených v uranových dolech na Jáchymovsku, nelidské podmínky a každodenní boj o život, to vše se podepsalo nejen na jeho fyzickém zdraví, ale rovněž na zdraví psychickém. Přežil, ale nikdy nezapomněl…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mukl. Přihlašte se a napište ho.

evice26
dnes 5 z 5

Povinnost... aby se nikdy nezapomnělo! Jsme na začátku roku, ale už teď si troufám říct, že pro mě je to kniha roku. Ohledně tématu ji asi letos už nic nepřekoná. Čtivá kniha s velmi krutým obsahem.
A teď něco lehčího ...

jan.para
10.01.2025 5 z 5

Velmi tvrdý příběh. On ten kriminál svým způsobem neskončil ani po propuštění. Tuhle knihu by si měli přečíst všichni milovníci minulého režimu. Petra Čeřovská by mohla klidně napsat další knížky. S chutí bych si je přečetl.

Jirinamac
03.12.2024 5 z 5

Tuto knížku jsem četla před delší dobou, jen jsem si jí sem zapomněla přidat, ale patří mezi ty, které mi z paměti nezmizí a měl by se s touto dobou seznámit každý, aby se už nikdy nedopustilo takové zlo a historie se neopakovala. Čtěte a doporučujte takové knížky dalším čtenářům, ať se na tuto komunistickou dobu nezapomene.

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020

Kniha Mukl v seznamech