Murena: První cyklus - Cyklus matky přehled

Murena: První cyklus - Cyklus matky
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408943/bmid_murena-prvni-cyklus-cyklus-matky-1X7-408943.jpg 4 58 58

Starověký Řím, 1. století našeho letopočtu, poslední dny vlády císaře Claudia. Jeho manželka Agrippina se rozhodne císaře zabít, aby zajistila trůn synu Neronovi a tím jej upřednostnila před císařovým skutečným synem Britannicem. Intriky, úklady, spiknutí, nájemné vraždy v impozantním úvodním cyklu „římské Neronovy ságy“, jejímiž autory jsou scenárista Jean Dufaux a kreslíř Philippe Delaby.... celý text

Literatura světová Komiksy Historie
Vydáno: , Josef Vybíral

Murena: Intégrale premier cycle, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Murena: První cyklus - Cyklus matky. Přihlašte se a napište ho.

Politre
04.10.2024 5 z 5

Strhující vyprávění historických událostí kolem nástupu Nera na trůn. Velmi oceňuji přístup autorů, kteří se věrohodně snaží zachytit historii, i když někdy to musí být těžké, když některé prameny se ve svých záznamem rozcházejí, jako např. sexuální vztah Agrippiny ke svému synu Neronovi. Dále vítám další historickou postavu Senecu, jehož díla mám již načtená a oslovila mě stoická filozofie a právě proto jsem byl zvědav na jeho účast v ději, je pěkně vidět, že i přes snahu vést ctnostný způsob života, okolnosti tomu kolikrát nejdou naproti ba naopak. Dále je pěkně vykreslena osobnost Nera a jeho pomalá přeměna v budoucího netvora, jak jej známe např. z románu Sienkiewiczova Quo Vadis. Kresba je též parádní a tak tento historický komiks všemi deseti doporučuji.

Denny456
25.05.2023 3 z 5

Trochu slabší komiks od nakladatelství Vybíral. Pořád je to lepší než průměr, ale tady mě dost vadilo, že postavy jsou si podobné a je těžké rozeznat. Navíc by tady sloužilo pokrácení, protžoe hluchým mítbylo více než obvykle. Ale pořád nad průměrem.

špulo
02.03.2023 4 z 5

Mám rád tieto vylomeniny starých Rímanov. Najmä, keď sa pomerne verne snažia byť historicky presné. A keďže sa tam v reále intrigánčilo, že Martinova Hra o trůny je proti tomu detské pexeso, užívame si tu lži, sex a prachy v hojnom množstve. Gladiátori tiež ukážu nie len svaly... Proste staroveký Rím se vším všudy. Len práve z toho Ríma nevidno nič. Autori si asi povedali, že všetky cesty vedú do Ríma a tým pádom sme tam všetci boli, tak načo ho zbytočne kresliť. Máme tu len nejaký ten interiér, bránu, uličku... Mne to však ku príbehu chýbalo kvôli atmosfére. V podstate všetky políčka komiksu sú buď dialógovky alebo akcia. Chcelo to trochu viac.

Kniha Murena: První cyklus - Cyklus matky v seznamech

vraždy křesťanství intriky komiksy císařové starověký Řím Nero, římský císař